daebak ^_^

Sunday, July 18, 2010

secebis ayat.....


hmmm esok dah hari Isnin...ertinya esok keje....adushhh malas nye aku rasa.... cepat rasa nya dua hari ni b'lalu...haishhhh malas je rasanye....(Izah!!!! dont be lazy....ngeeee b'pesan pada diri sendiri) ummm dh ligat otak ku ni m'bayangkan kerja yg perlu dibuat esok.....yg penting esok hari Isnin ada perhimpunan(hahaha btl,department aku je yg da p'himpunan setiap hari Isnin, Human Resource & Admin...kelakar gak aku tengok pekerja yg dh berumur berbaris..,,, teringat zaman sekolah dulu...ahakss...siap nyanyi lagu Negaraku & Ibu Pertiwiku....pas2 ucapan ketua bahagian~sere je.....)huuuu aku kena tido b4 jam12....xnak mcm mgu lps bangun lambat siot je rasanya......sblm tdo sempat lagi aku jawab kuiz kat FB heeeeeeeeeeee..... mmg tepat je,aku mmg suka no6...n pa2 je no ganda 3....... sesuai la dgn diri aku yg jns 6 ni...mari baca jap benda mencarut pasal jns 6 ni eheeee>>>>>

 Type 6

The Loyalist ( bangga je rasa,ahahhaha aku mmg jujur pun)


Type Six is engaging, responsible, anxious, and suspicious. ( i like it...heeee )




Sixes are the most anxious type, and the most out of touch with their own sense of inner knowing and confidence. Unlike Fives, Sixes have trouble trusting their own minds, so they are constantly looking outside themselves for something to make them feel sure of themselves. They might turn to philosophies, beliefs, relationships, jobs, savings, authorities, or any combination of the above. But no matter how many security structures they create, Sixes still feel doubtful and anxious. They may even begin to doubt the very people and beliefs that they have turned to for reassurance. Sixes may also respond to their anxiety by impulsively confronting it— defying their fear in the effort to be free of it.
(hehhe terasa diri ini bermakna....poyos je hehehhe tapi tu mmg diri aku....aku percaya pada diri aku sendiri n pa je yg aku buat....kdg2 masalah akan muncul gak...tapi aku tabah menghadapinya... bukan nak memuji diri sendiri tapi itulah hakikat sebenar...kalau kita sendiri x tabah tak de siapa yg dpt bantu.. org sekeliling hanya mampu m'beri dorongan je...yg perlu b'tindak adalah diri kita sendiri....ALLAH tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka sendiri yg ingin mengubahnya.... Maka hendaklah kita berdoa kepadaNYA moga m'dapat petunjuk ke jalan yg benar..)


heehhehe tiba masa untuk melelapkan mata.... moga secebis ayat ku ini m'jadi panduan buat kita semua.... selamat malam semua......
~peace,may ALLAH bless

No comments:

Post a Comment