daebak ^_^

Monday, August 2, 2010

Business Thinking~

hmmm tajuk bukan main je kan hahahahha
semangat je aku ni,,,,, haishhhh campur aduk je perasaan aku hari ini... 
pagi tadi ngantok je masa perhimpunan...
tapi part nyanyi lagu SALCRA mata jadi segar... 
sbb best lagu tu, muzik pun best hehehhe part yg plg aku suka

30 Tahun SALCRA b'jaya
Lantang senang semua peserta
Terima dividen b'+ kaya
Terima kasih SALCRA...
Maju Saratok, Maju Sri Aman
Maju Betong, Maju Serian
Maju Bau Lundu, Maju Simunjan
Rakyat berkat maioh(byk) wang disimpan....
 masa ucapan Deputy General Manager pun seronok
 sbb dia kelakar- pandai gak buat lawak...
kira masa awl perhimpunan je aku boring+ngantuk heeeeeeeee
kerja aku ari ni dok buat buku rekod stor (keluar/masuk item) 
kira jadi mcm akauntan la semua pasal inventori....
m'gadap komputer lagi  ngeeee
masukkan data ke dalam sistem supaya sng kerja audit nanti.... 
aku rasa aku ni ala2 multinasional la hahahhaaha 
xnya apa.... mcm2 benda aku buat.... 
mmg aku attach under Human Resource... 
segala2 hal pasal HR aku dah handle
tp selain tu aku handle gak pasal akaun, marketing n business ni....
datang la idea2 business ni.... 
sembang plak ngan Kak Jue & Sir Andy yg mmg otak power punya 
( sejak aku praktikal ni,,,,haishhhh otak aku asyik fikir ayat English dalam tempoh
10jam masa bekerja 
sbb cma speaking ooo 
bhsa pengantar kita org adlh English ) 
so aku nak merapu jap dlm Bi ngeeee

actually ,I like all thing about business...... 
OMG,when I browser AA web (heeee I'm survey ticket to Sabah... 
still under planning, maybe if I get my job after finish my practicum, 
before my convocation>>> plan to travel there ahakssss)hopely can achieve it,,,
keep pray and struggle for it!!! 
back to my main point hahahha
about AirAsia~AirAsia already open a route go to South Korea......
Incheon International Airport(ICN)......
my godness,,,, gud opportunity ahaksssssss 
I like Tony Fernandes,he know what his customer want...... 
gud business thinking,I already guess it before n now it become real!!!!!!

hahhahahaha best kan.... 
mmg opportunity utk aku.....tak sabar je rasa..... 
plan utk masa hadapan nak gak buat Business.... 
pastu leh la memenuhi kepuasan aku ni yg mmg suka sgt melancong!!!! 
masa aku blaja degree dulu 
aku mmg aim sorang lecturer aku ni.... 
Nama dia Mdm Rosehani...
I like mdm punya style,,, simple, sempoi ala2 gila2 gak tapi b'disiplin n tegas..... 
dlm kelas dia msa 5mnt break 
dia suka cta pasal pglaman dia masa melancong, business,
hal ekhwal semasa dlm or luar negara....
mmg brainstorming la time kelas dia.... 
dia ni jns tak up-to-date(dia xkesah sgt pasal hp canggih, kereta mewah dll yg mewah la) 
yg ptg bagi dia ada duit pergi melancong seluruh dunia....
 byk gak negara asing yg dia dh pergi...
dia paling suka Eropah~ rindu la masa kelas dia...aku suka tanya tip2 melancong dr dia heeeeeee
pesanan dia>>> brave to take a risk.... be responsible on it.... take a challangge to solve it.... learn from mistake.... keep learning..... dont be rude & easy to satisfied......

what Madam Rosehani thinking is actualy same with my vision>>>> dont judge a book by it cover, believe urself unless you know what are you doing......never give up n learn from mistake...... keep believe in god (ALLAH)....success will near to you!!!!!!!! chaiyok.... haja2 khuite......ganbatte..... heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
need to stop now...
time to sleep heeeeeee 
so many work to do tomorrow.....
nites~sleep tight...
salam....
~peace,may ALLAH bless♥

No comments:

Post a Comment