daebak ^_^

Saturday, August 28, 2010

independent journey....

Hari Sabtu yg amat cergas bagiku heeee. Awal je bangun pagi ni, mum suh hantar dia g klinik sbb hari ni giliran dia cek pa yg patut sbb hari sabtu klinik xbuka tapi still observe gak eheeee. plan hari ni nak g Kuching pas Zohor.... lau dah solat senang ckit nak b'jalan.... mula2 cousin aku(yaya) nak temankan aku... Tapi last minit dia kata xdapat nak ikut huhuhu nak x nak kena la aku g sorang2... ajak adik bongsu aku huh dia pun xnak ikut... (mcm xbiasa plak aku ni kan,,, yg g keje sorang2 leh plak heee)... dalam jam1.15 ku mulakan p'jalanan.... enjoy gak drive sorang2 ni hehhehe ditemani Hot Fm... bila dengar lagu raya rasa b'semangat je eheee..bila dah sampai kawasan Batu 7 mula lah jammed... bila memandu ni kita kena lah alert sepanjang masa... geram plak kat pemandu yg b'lagak je.... pa ingat jln dia punya,dah tahu jammed sabar la sikit..... dalam jam2.15 aku sampai ke destinasi yg pertama iaitu AM Bank kat Satok heee nak bayar keta... mcm xfaham lau hujung bulan je mmg byk yg kena bayar,aishhhhh~$$$$

area Satok mmg jammed giler... tapi buat rilex xnak arr tension2 huhuhu pastu aku singgah kat Bazaar Ramadhan Satok hehheheh part ni yg paling aku suka.... masuk je simpang nak parking, mmg nasib aku baik,terus jumpa parking keta hehehhe nak nyanyi lagu Lucky jap eheeee (mst kereta kat belakang aku bengang hee ye la sbb parking tu aku yg dapat ^_^) banyak nye pilihan makanan... sebelum tu aku sempat rembat dua novel heee Pelangi(karya Hlovate dan 2 lagi penulis...saja beli nak kumpul koleksi novel Hlovate) dan Lembayung Kasihmu(yg ni novel Islamik hmmmm keluaran Alaf 21.... sinopsis mcm best je... heee tunggu la pas aku baca leh la story erk) tengok2 gak barang2 perhiasan tapi xda yg menarik hati ni so terus la ke bahagian makanan...
xbeli banyak pun kang m'bazir x elok plak.... hmm, beli ayam pangang,kuih muih ckit... nak keluar parking satu masalah gak sbb manusia yg mmg terlalu ramai.... kena pandai gak cari peluang heeee

next destination ialah Celcom Centre heee nak bayar broadband... pastu settle semua urusan aku... tak sempat nak melencong kat tempat lain sbb takut lambat plak sampai Serian... masa U-Turn dekat jambatan tu nampak la Saddad(kwn aku da suggest tempat ni utk majlis b'buka puasa kita org) hmmm,ok la tempat tu sbb t'tutup..tapi xnampak plak masjid/surau dekat kawasan tu... kita org ngah cari tempat yg dekat dgn masjid sng nanti nak solat~nanti la fikirkan lagi...sampai rumah dlm jam 5.30 ptg heee mcm time keja la plak.... mmg syok gak jalan sorang2 ni... sempat lagi nak solat Asar kat rumah... pastu tungu waktu b'buka heee xsabar la nak raya bla tengok adik2 aku n dad hias halaman rumah... plg xsabar nak tunggu malam 7 likur...tapi mesti sedih nak tinggalkan bulan yg mulia ini...pa2 pun syukur kerana dipermudahkan segala urusan...Syukur padaMU ya ALLAH...

piece for remember~

No comments:

Post a Comment