daebak ^_^

Sunday, August 8, 2010

mY LiFe~

lama nya aku x b'blog.....last aku b'blog pasal promotion AirAsia tu.... busy sgt2....
time is going by~so much faster than I.....
kdg2 aku pun xtahu nak buat yg mana satu dulu huhuhuhuhu
ari Jumaat(6/8/10)- aku b'jaya selesaikan kerja kat office...
juz da sedikit lagi kad ledger stor yg perlu di'update' utk tujuan audit hehehhehe
dah siap diberi tugasan utk next week .....
OMG... aku kena handle assembly.... kira jadi MC la hahahhha....
aku rasa dh lama aku x b'kecimpung dlm bidang tu hahahhahah
last pun masa sekolah rendah.... sekolah menengah aku jadi org belakang tabir je.....
biasa la bila weekend je aku akan set mind utk selesaikan beberapa perkara....
weekend ni no jalan2 hehehe juz dok rumah je.....

Sabtu(7/8/10)-malam ni da kenduri doa selamat kat rumah pak cik aku.....
kenduri utk arwah datuk & nenek aku.... AL-FATIHAH~
so time b'kumpul ngan cousin hehehhehe tapi aku sempat lagi buat kuih apam....
resepi yg aku minta dari Enot....
cousin aku Nadia @ yaya lepak rumah aku so dia tolong aku gak heeeeeee
yg best nye 1st trial aku m'jadi ahakssss nyummy....
dalam jam 4 lbh, dua org lagi cousin aku ( Faiz & Sofi) dtg ambik kita org....
kita org g pasar jap n lepak kat Tasik Danu hahahha
sambil sembang makan apam yg aku buat hahahhaah
dlm jam6 balik.... kena siap2 plak nak menolong kat rumah pak cik aku.....
sedih nye aku periodddd....alamak....xde dpt la nak puasa awl ramadhan ni...... uwwwaaa...
pas maghrib kita org b'kumpul semua sanak- saudara....
lama nye aku xjumpa dgn saudara yg lain...
anak2 buah aku(anak cousin aku.....)dh besar2.....
keluarga aku ni mmg besar.... sbb bapa aku anak ke12 dari 13 org adik-beradik hehehehhe so kira aku ni generasi yg last la termasuk cousin aku yg 4 org tadi ngeeee....
makan ambang(makanan yg disusun di dalam dulang da nasi,ayam,sayur-kira adat kenduri orang jawa) ramai2 mmg m'yeronokkan....
tugas kita org malam tu basuh pinggan mangkuk hahahahahah
aku la leader dia org mmg m'yeronokkan....
cousin aku ajak aku tido rumah dia orang....lepak la sampai pagi....

Ahad~hari ini la kiranya hahahha dlm jam7.30 aku dh bangun hahhaha
awl je sdgkan malam tadi tido lewat...
aku balik rumah terus,jln kaki je sbb rumah aku sebelah je hahahha
pas mandi ingatkan nak tido balik tapi mum aku suh hantar dia g berurut plak.....
so drive la ke Kpg Hulu....
tapi org urut tu xde.... balik rumah~ aku sempat lagi goreng nasi...pastu aku sbg tido balik hahahhahahahah pemalas nye anak dara ni....
nak buat mcm mana mata aku mmg m'gantuk.......
janji semua keja dh selesai kan....
tp hahahha satu plan aku xbuat.....
report aku~xtaip lagi heeeee xpe la post pond lagi.....
aku saje je nak buat awl benda tu
so disebabkan ada masa lagi so xpe hahahhahahahahhaha
eh,satu benda aku lupa....
aku dapat gud news....
Jabatan Ketua Menteri Sarawak under CBG(Capacity Building Graduates)
call aku ari Sabtu tu.... syukur aku dpt...
dia org suh aku g taklimat ari Selasa ni....
tapi memandangkan aku masih lagi practicum so xdpt la aku nak pergi....
tp xpe org tu cakap lau mcm tu next month la pas hbs practicum heeeee seronoknya......... kira aku dh leh keje....
xla m'buang masa aku sementara tunggu nak konvo hehehehhe
hmmmm,pa2 pun aku b'syukur sbb semuanya b'jln dgn lancar.....
moga dgn kehadiran Ramadhan kali ini akan m'beri kebahagiaan buat diriku
dan semua umat Islam di muka Bumi ini.......
aku kena plan lagi life aku dgn lebih terperinci hehehhehe
nampaknya aku semakin busy la nanti.....
biasanya aku ni mmg mcm ni lau nak dpt sumtink yg b'kaitan dgn kerja
mst last mnt dan memerlukan aku b'sedia bila2 masa je.....
d most important is my own planning...... right??
heeeeeeeeeeeeee I will try my best......
annything happen after that juz accept it....
never give up!!!

No comments:

Post a Comment