daebak ^_^

Sunday, August 1, 2010

pakej melancong ke Pulau Jeju, Korea~

ehehhehee aku update lagi pasal Korea..... 
 terasa penat je weekend ni tp ari ni sempat lagi aku layari beberapa lmn web psl pelancongan.... rasanya pakej ni yg t'best....
lagipun ala2 islamik je ahaaaa..... ye la sng ckit serba serbi dh di atur oleh agensi..... 
juz perlu sedia money je ahaksssss....

KOREA
Pakej Seoul, Jeju Island
( 6H / 4M )


Program : Harga Pakej : Jadual Penerbangan :

Last Update: 17 June 2010


ni kira tentatif program>>>> menarik kan????
HARI Pertama KUALA LUMPUR / KOREA
Berkumpul di KLIA sebelum berlepas ke Incheon, Korea.

HARI Kedua INCHEON / JEJU ISLAND ( MT/MM )
Sampai di Incheon, anda akan disambut oleh wakil kami. Transfer ke dewan berlepas untuk domestik. Berangkat ke Jeju Island. Makan tengahari - Vege. Lawatan di ‘Jeju Folkore & Nature History Museum. Juga lawatan ke Yongduam Rock. Shopping di Tapdong Market. Makan malam – Vege dan check in hotel. Jeju Island

HARI Ketiga AIR TERJUN CHEONJIYEON (SP/MT/MM)
Awal pagi, lawatan ke Sunrise Peak. Setelah bersarapan, lawatan ke Cheonjiyeon Waterfall. Makan tengahari – Vege. Lawatan ke Seongeup Folk Village dan akhir sekali ke Myetery Road. Makan malam – vege. Kembali ke hotel. Cheonjiyeon Waterfall.

HARI Keempat JEJU / SEOUL ( SP/MT/MM)
Selepas sarapan, berangkat ke airport untuk penerbangan ke Seoul. Sampai di Seoul makan tengahari – Halal. Selepas makan, lawatan di masjid Seoul dan shopping di Itawon. Peserta dibawa shopping ‘National Ginseng Outlet’ dan ‘Amethyst Factory’, Check in hotel. Masjid Seoul

HARI Kelima EVERLAND (SP/MM)
Selepas sarapan pagi, bersuka-ria di Everland - tiada makan tengahari disediakan. Sebelah petang kembali ke Seoul. Shopping di cosmetic shop. Kemudian shopping di Namdaemund market. Makan malam – halal Everland

Hari Keenam SEOUL / KUALA LUMPUR (SP/MT)
Selepas sarapan, aturcara bebas. Selepas makan tengahari, anda akan dibawa ke airport untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.

Harga Pakej
Harga Pakej Seorang :

Dewasa                           
RM 4,477.00 Bilik Berdua
RM 4,350.00 Warga Emas      

Kanak-kanak
RM 3,880.00   Berkatil              
RM 3,500.00   Tanpa katil         


Jadual & Tarikh penerbangan :
 


16 Oct KUL / ICN KE 672 2325 0705 +1
17 Oct GMP / CJU KE 1223 1125 1230
19 Oct CJU / GMP KE 1214 1135 1240
21 Oct ICN / KUL KE 671 1635 2200
# Harga dan aturcara tertakluk kepada perubahan. Kenaikan harga tiket kapal terbang akan ditanggung oleh peserta walaupun telah membayar deposit.

Harga Termasuk:

* Tiket penerbangan kelas ekonomi dari KLIA
* Penginapan di hotel 3 Bintang (2 orang sebilik)
* Airport tax
* Segala lawatan yang diaturkan termasuk tiket-tiket untuk memasuki tempat-tempat lawatan.
* Makanan HALAL seperti dalam aturcara


Harga TIDAK termasuk:
* Segala perkhidmatan tambahan di hotel/tempat-tempat lawatan.

Peringatan:

1. Semasa berada di luar Bandar Seoul, tiada restoran muslim oleh itu hanya makanan vegetarian & seafood disediakan.

2. Peserta dikehendaki menyerahkan salinan passport 2 minggu sebelum tarikh berlepas.

3. Harga hanya anggaran, sila hubungi pegawai kami untuk pengesahan. Harga & aturcara tertakluk kepada perubahan.



PENDAFTARAN:
  1. Bayaran deposit sebanyak RM 500.00 seorang semasa pendaftaran dan bayaran penuh 25 hari sebelum berlepas.
  2. Bayaran boleh dibuat secara tunai ke pejabat atau dimasukkan ke akaun :
ACC NO : 5144 0480 2849 MALAYAN BANKING BERHAD
Taman Maluri, K. Lumpur

ACC NO : 264 179 0000 5069 RHB Bank
Taman Shamelin Perkasa, K.Lumpur

Bayaran dengan cek boleh dibuat atas nama penerima:

POTO TRAVEL & TOURS SDN BHD

huhuhu best nyer..... kira2 rm4500 la utk pakej....
tu tak t'masuk lagi servis lain semasa di hotel.... 
hmmm tolak campur dgn belanja kira2 bajet nak g Korea dlm rm8000 kot ahahahaa 
aku sengaja budget lebih uhuuuu byk gak tu.... 
sbb aku dh janji nak bawa sorang sahabat sejati aku utk travel ke Korea ni
hmmm kira kena tambah lagi la budget ahaaaa letak je la rm10 000.... 
huishhh byk gak tu..... lau la dpt keja yg gaji sbln mencecah rm 3k sebulan 
leh kot ambik masa yg singkat utk kumpul duit ahaaaaa
(mcm jauh je aku berangan tp tu kira perancangan aku so mmg akan diusahakan utk capai.... juz need time 4 it......) semangat ni!!!

~peace,may ALLAH bless♥

2 comments:

  1. yah..insya allah..thnks a lot.

    ReplyDelete
  2. Thanks sharing..InsyaAllah bulan depan I akan gi Korea.hehe. :)

    ReplyDelete