daebak ^_^

Sunday, August 1, 2010

weekend yg memenatkan~

alamak!!!!!! esok dah hari Isnin.... 
huarghhhh aku tak puas lagi nak holiday.... 
kedebushhhh kena sebiji kat kepala aku hahahhaha 
rasa mcm nak je g tumbuk batang pokok kelapa kat blkg rumah aku huhuhu
lau weekend je pasti cepat je rasa masa b'lalu.... huhuhuhu 
weekend kali ini sgt memenatkan..... long journey je everyday aku ni.....
penat jalan2 tp seronok la hahahha>>>>


Sabtu pya program...
Awal je aku bangun pagi tu....
pas solat Subuh sempat lagi tdo balik hahahhah 
kol8 mcm tu arrr baru bangun dan b'siap2 nak gerak ke Kuching ahakssss..... 
sblm tu sempat lagi aku singgah kedai Avon sempat la beli minyak wangi heeee 
bekalan nak habis.... nak g servis keta tp org tu xnak tma plak
(pat ni buat aku gelak sbb org tu xnak servis keta aku...dia igt keta aku tu baru lagi kot 
sbb miles baru je 19 890 kira still under warranty 
hahahah sdgkan dh setahun lebih dah~ lucu la...tukang servis tu suh aku call Perodua Kuching utk benarkan servis kat kedai luar,,,,
dulu mmg aku servis kat Perodua Seremban N9.... 
hmm leceh btl la...ssh2 next week la aku servis kat tmpat lain).... 
sampai Kuching dlm jam11 mcm tu...singgah AM Bank dulu byr keta heeee..... 
pastu g pasar Sabtu kat Satok.... seperti biasa mkn tghari kat SCR XPRESS... 
selesai makan beli barang ckit kat pasar.... aku sempat rembat satu buku...


aku tertarik sbb cover buku ni cantik hahhaha lip lap je.... ilustrasi dalam buku pun cantik....


hahahha buku ni utk remaja... 
(aku pun still remaja lagi kan??? hahhaha baru je 23 ngeee)
sbnrnya aku nak beli buku Pelangi yg da karya Hlovate 
tapi aku tertarik hati plak kat buku ni so rembat je la 
lagipun mak aku dh cl suh cpt ckit....
(hehehehhe mak ku g pasar basah huhuhu aku malas nak g c2 nanti hbs basah kasut aku hahahha dh nama pasar basah ngeeeee)
Selesai beli barang kat Satok, 
aku n my mum g Celcom Centre jap nak byr broadband heeee 
pastu p'jalanan diteruskan lagi ke Bau...kpg mum aku...kpg Singai....
dlm jam2 ptg la sampai...
rehat jap, sempat lagi aku mandi...
dlm jam 3 mcm tu smbg lagi p'jalanan ke Serikin 
(tempat ni glamour la kira sempadan Indo-Swk.... selain Serikin,Tebedu pun sama.....tp skrg Serikin lagi glamour..lau kat semenanjung ala2 mcm Padang Besar yg kat Perlis tu la sempadan M'sia-Thai)

ni la Serikin...byk gerai yg jual mcm2 barang keperluan



cuaca pun elok je.... 
mum aku borong kain telekung heeee 
aku plak hahahha tambah koleksi baju raya...
aku t'tarik ngan satu kain tu~ cantikkkk....
sepasang+selendang RM45 je pas tawar eheeee 
pastu siap aku beli kain batik lagi 2 pasang hahahha leh la tambah lagi koleksi baju raya.... hmmm lau sempat siap ertinya baju raya aku tahun ni~5 pasang
 hahahha(hijau pokok pisang,oren,coklat,pink,turquoise)....... MERIAH!!
ramai je org shoping kat c2...
aku siap terserempak dgn senior aku masa sek agama dulu hahahhahah 
jejak kasih jap di sempadan Indo ngeeee.... 
selesai je dpt brg yg diingini balik la ke rumah kpgku....
hujan lebat je nsb auntie aku yg drive sbb aku mmg dh penat giler....
dan rasa nye semalam la aku pecah rekod hahahha tido plg awal...
disebabkan kepenatan yg amat sgt...
  jam9 aku dh tdo ehhhheeeee 
sblm ni tak de makna nyer time mcm tu aku tdo hahahhahaha

Ahad>>>>
oleh kerana tdo awal semalam...aku bgun awal ari ni....
lyn cta korea jap tadi kat Channel KBS WORLD... 
rasanye tu la time aku layan TV lau x sblm ni aku xtgok TV pun..... 
balik Serian dlm jam 2.45... so sampai dlm jam4.30 ptg tadi....
tu pun aku rehat jap kat rumah pastu aku keluar lagi eheeeeee~ aku g pasar serian... 
beli roti utk bekalan esok pastu beli air jus.....
last sekali aku lyn blog hahahhahahhaha
next weekend nak plan pa plak erk???
hmmm kira next weekend la last b4 puasa..... 
adik aku janji nak spon lau gaji dia masuk minggu ni heeeee 
leh la aku pau dia ckit ahahahahhahah 
aku nak beli black cover seat for my car 
heeeeeeeeeeeeeeeeee..... 

pasni kena tido la.... esok dh Isnin..
esok di bulan baru hmm da perhimpunan besar-besaran esok...
malas nye aku!!! xsuka betul!!! tapi kena gak.... 
semua staff dari department lain ada gak esok....
arghhhh Final Report aku pun dh kena start buat bln ni..... 
bahan dh de, nak taip je.... 
ada tak sesiapa nak tolong aku????? hahahhahhhaha 
moga semua b'jln dgn lancar esok.... 
Selamat Malam.... anneyong.....da~

~peace,may ALLAH bless♥

No comments:

Post a Comment