daebak ^_^

Saturday, September 18, 2010

Coretan Aidilfitri 1

welcome back!!! eheeee long time tak update my blog. Busy with Raya celebration. now time for share that moment. 10 September 2010(Jumaat)~ time for Raya. Biasanya masa paling busy mesti la sehari sebelum raya. semua sibuk nak buat last preparation. Aku plak sibuk kat pejabat eheee semua staff tegur aishh 'x cuti raya ke??' heee aku senyum je la. Malas nak ambil cuti.. Nasib baik hari Khamis tu aku keja half day so jam1 balik la rumah. yuppy,,, hehehhe sampai je kat rumah tengok semua dah siap, rumah dah kemas, biskut dah simpan kat dalam balang. kira tugasan aku ari tu cuma tukar sarung kusyen dan potong kentang je eheee best x??? relax je kan hahaha kalau ikut planning malam raya tu ingat nak buat 1 lagi kek, disebabkan kek yg terlalu byk so mum aku kata xpayah..Aku apa lagi on je hehehhe relax... Enjoy je.... tepat Jam12 tengah malam, perang mercun pun bermula huhuhuhu
Pagi 1 Syawal tu sgt liat hendak bangun eheee.. Tu pun semua tunggu giliran nak mandi. Nasib baik aku xleh solat time tu. Tepat jam9 huh part yg paling aku xsuka... Tetamu dah mula datang, ye la belum sempat lagi kita org sefamily nak duduk mkn sama2 dah da org dtg b'ziarah. Itulah dinamakan Hari Raya Pertama, rumah aku mmg open house utk semua.
Tetamu pertama boss dad aku.. ni dia lah yg sibuk nak ambil gambar org tengah mkn heeee
kebanyakan tetamu rumah aku ni chinese.. kdg2 aku rasa mcm CNY je bukan Hari Raya.... inilah tanda 1 M'sia
tetamu wajib setiap tahun.. Ah Kew & the geng... dah mcm saudara sendiri..
ada gak staff SALCRA yg sudi datang ke rumah aku...
dah penat layan tetamu aku lepak kat luar jap sambil2 menghayati udara malam yg sejuk...
bunga api di hati hehehhe adik2 aku sempat lagi melaram main bunga api.. cantik kalau tengok real.. kat pic ni kabur sikit..
Hari Raya Pertama tahun ni mmg dasyat. Mana tak nye semua makanan habis sebelum jam2 ptg. Tu pun aku n my mum dah masak utk kedua kali... mmg hebat, tu belum lagi aku jadi pekerja sebenarnya..
Staff dad aku + staff mum aku +staff aku kat SALCRA hhhmmm penuh satu rumah..
mmg penat tapi meriah!!
Penutup 1st day of raya aku thn ni dgn last tetamu aku ialah kwn aku hahhaah Yusoppie eheee
siap bawa ehemmm dia.... lama gak kita orang bersembang... jam11 malam baru aku close house hahahha

No comments:

Post a Comment