daebak ^_^

Saturday, September 18, 2010

Coretan Aidilfitri 3

Hari Raya Keempat-Keenam>>>dah start keje :-( sangat malas rasa nak keje huhuhu lemau je. Aku buat open house kat office heee kecoh gak la.. Dua hari berturut-turut aku bawa kek & biskut. Habis semua!! Supervisor aku mmg suka giler... *wink hehehehe Kira kerja hari Isnin hingga Rabu sbb hari Khamis cuti umum.. Kisah hari Raya keenam ni mcm xsyok sikit... Balik je kerja ari Rabu tu kita org ada family gathering kat rumah saudara aku.. dah la penat kerja, xrehat lagi terus g family gathering. Sampai jam11 malam baru balik rumah. Ingatkan nak tido terus tapi bila buka FB byk nye komen. Aishhh kdg2 aku tension gak bila pa yg dah dirancang kena berubah. Bukannya apa, ingat senang ke nak handle majlis ala2 reunion ni. Aku sangat tak suka kalau orang tu byk sangat songeh. Kalau nak join kena la follow je planning kita org. Lagipun planning konvoi 16 September tu aku dah planning dgn sahabat yg lain masa Majlis Berbuka Puasa hari tu. Sabar je lah aku ni, dikatakan mcm xnak ajak member yg lain.... Kalau diikutkan hati mmg nak je aku maki tapi rasa sabar tu masih ada lagi. Mana la aku tahu da gak golongan yg lain yg nak turut serta.. sebab golongan yg lain tu cuma mengikuti kisah perancangan kita org melalui post kita org kat FB... mmg kalau ikut rancangan awal nak jalan2 kat Kuching dulu. Tapi disebabkan beberapa perkara kita orang tukar untuk jalan2 area Tabuan & Samarahan je. Masa tu mmg aku rasa nak meletup je. Everything is spoil!!! Hangin je rasa. Mcm xda mood dah. Kalau ikutkan hati aku rasa macam xnak je join konvoi tu.. Tapi aku fikir lagi atas dasar sahabat!!. Tolonglah buat insan2 yg akan berunding dengan aku... Aku xsuka kalau ada yg menganggu program aku, sbb setiap perancangan aku tu mengikut keselesaan semua dan telah dipersetujui. Kredit aku mmg kong sbb nak call sahabat lain yg mmg dah awal comform kat aku. Mmg dugaan buat aku.. Rasa nya aku serik kot nak jadi master planning... Lain kali aku nak senyap je. buatt dek. Malas nak sibuk buat perkara yg akan memeningkan kepala aku. Bayangkan dah la aku kerja, pas tu sibuk dgn family gathering ingatkan nak tido awal sbb esok nya ada konvoi last2 tido lambat gak disebabkan perkara yg sangat merepek layan humors yg menganggu emosi aku je. sangat penat.. Menjadi pengajaran kedua buat aku... Nasib sabar itu ada lagi!!!

No comments:

Post a Comment