daebak ^_^

Monday, September 20, 2010

Coretan Aidilfitri 5

Hari Raya kelapan...hari Jumaat 17 September 2010, sepatutnya aku keja tapi dapat cuti dari supervisor aku so cuti!!! syok 4 hari cuti hehehhehe penat konvoi semalam puas aku tido hari tu. hihihi planning kuar lagi dgn sahabat aku Enot. Lagipun aku nak beli barang sikit,bayar kereta dan broadband. Saja nak bayar awal sbb hjg bulan ni aku nak mengabdikan diri dengan final report aku. Aku dah janji kat diri sendiri sebelum siapkan report aku tu xleh kuar enjoy. Stop arr dulu....
Sebab xda orang lain yg join so aku n Enot relax je xtentukan masa sangat. Dalam tengahari gak la aku sampai Kuching. Pas ambil Enot kita orang terus menuju ke The Spring. Heeee jumpa gak aku jalan ke The Spring dari Kuching berpandukan petunjuk yang adik aku bagi hahha lucu betul bila ingat dua orang adik aku tu membebel kat aku sebab xtahu jalan bukannya apa, aku dah biasa kalau pergi The Spring guna jalan airport dari Serian so kalau dari Kuching mmg aku xtahu la. Finally, aku berjaya gak haahhaha.....
Mula2 kita orang jalan jap, aku nak beli pencuci muka aku. Malangnya, jns yang aku pakai tu xkuar lagi yang ada pun scrub je(gila apa aku nak guna scrub utk daily wash, karang xmasal muka aku jadi nipis) so terpaksa la aku tukar jenis yg lain tapi still jenama yang sama Loreal. Aku rasa produk Loreal mmg sesuai kat aku. Sebab aku guna syampu Loreal gak pun ok TAPI eheee paksa la korban $$$ sbb mahal sikit heeeee
Pas beli barang sikit kita orang makan tengahari kat food court. Aku teringin nak makan laksa sarawak, aku order gak korean food sbg menu tambahan hahahaahaha
heee sengaja pilih tempat duduk kat cni... ala2 kat Japan...sayang Korea dish kat sebelah tu xnampak.. mamat tinggi tu halang huhuhuhu tapi food court The Spring mmg my fav place heeee~
Masa tengah makan tu,Enot kata Kim Bum dia nak join huhuhu aku ok je... suka jadi 'bunga' orang hahhaha sementara tunggu Enot's KiM Bum datang kita orang pergi solat Zohor kat masjid sebelah The Spring. Usai solat, jalan2 la kat kedai yg ada kat The Spring tu. Aku sempat rempat dua novel heeee Versus dan Untuk Awak Teja Aulia. Kalau ikutkan hati da satu lagi novel tu.. Entah aku lupa la tajuk novel tu, tapi mmg best... malangnya xda yg baru hanya tinggal satu je tu pun dah dibuka balutan plastik..huh rugi la nak beli yg dah dibuka lau price leh kurang xpe gak... Xpela nanti beli kat KL je, arap dapat jumpa lagi novel tu....
Enot dah jumpa Kim Bum dia. Next destination ialah Satok hehehhe beli barang jap... Tiba2 dad aku cl la plak suh ambik  mum aku. So, aku xdapat lama la.... Dalam jam 4.30 petang aku balik Serian..Aku guna jalan nak g The Spring lagi... saja nak lalu airport... rasa best je bila nampak 'burung gergasi' take off rindunyer!!! lama dah xnaik flight hahhahah( lama ke?? rasanya bulan 5 ari tu naik dah heeee aku suka flight!!! so rasa lama gak lah hmmm dh 3 bulan lbh la )Sampai Serian mcm aku keje je sbb sampai jam 5 lbh huhuhu kira tu la last aku enjoy... Mood raya pun dah surut... Izah!!!! semangat..... Final report kena siapkan huhuhuhu tolong remind aku erk kalau aku lalai hahahahaha
p/s:Sahabatku Enot jangan marah erk heehehe nak promote ur Kim Bum ngeeeeee~
~peace,may ALLAH bless♥

No comments:

Post a Comment