daebak ^_^

Monday, September 6, 2010

Pelangi****

wink* tanpa disedari, rupanya tinggal 3 hari lagi nak raya... 27 Ramadhan~ sedih je rasa bila dh di hujung Ramadhan ni.. cukup ke amalan bulan ni?? aishhh sedih nye, moga segala yg dilakukan akan diterima oleh ALLAH..hohoho hari ni relax je,segala b'jalan dgn slow je huhuhuhu boring arr kat tempat keje.. Al- maklumlah minggu ni staff Islam yg lain da yg dah mula bercuti. Yang penting keje aku ari ni relax hahahhahha sempat aku baca novel ngeeeeeeeeeeeee novel yg aku beli ari tu xsempat baca lagi so sekarang ni kira dlm proses nak khatamkan novel PELANGI heeeeee


novel ni kira gabungan 3 penulis la... sbb utama aku beli novel ni mst la Hlovate.
.novel dia mmg syok habis la...
ceritera dalam novel ni>>>

a)Pelangi by Syud
Kisah ni lebih kurang kisah seorang anak lelaki yg cuba utk berubah dan memilih utk berkahwin dgn wanita pilihan ibunya. hmm,kira kisah love after married la...syok gak cta ni heehhe sbb bagi byk input berguna xpcly bagi yg dah berumah tangga eheeeee watak hero (Usamah) mmg lelaki yg sweet heee " u'r rainbow for me... so colouful....tapi tak semua org boleh nampak dan tak kekal lama... tapi bagi saya Iman 
( watak heroin) adalah Pelangi saya yg kekal lama~ hmmmmm best kan kata2 tu,,,,sapa yg faham tu faham la eheeeee

b) Ked's Story by Hlovate
uhuuuuuu yg ni mmg best tahap gaban..yg penting aku baca sambil senyum2 pulak tu... aishhh lantak arr apa org lain nak kata. kisah budak2 skate. kira ala2 love in first sight... best arrr kalau sebut je novel Hlovate mmg sempoi la. gaya bahasa dia mmg makanan aku la, layan habis.
" Romanticism can be recognised in many diferential areas of our life; the clenched fist of a fascist, or the rousing anthem of a communist, are the symbol of the 'political' dangers romanticism gives rise to. Emotional people, who maked their loved ones the 'sole subject of their lives', who will commit every kind of unreasonable acts to be with their lover"~ cuba korang fikir korang ni pencinta yg mcm mana??
pa2 pun yg penting kena pandai handle...
~Failure in relationship is something.. It kills when you've put ur heart into it~ *wink ^_^bila aku baca kisah ni, semangat aku nak pergi oversea semakin membara!!! (Izah, make ur dream come true!! chaiyok.....heeeeeeeeee) semangat utk teruskan hidup... up lagi!!!layan habis cerita ni...
***** 5 star aku bagi wink...........

c)Rumah kecik di hujung padang by Noor Suraya
masih dalam pembacaan lagi.. kisah anak angkat kiranya antara dua negara iaitu M'sia dan Indonasia.. complicated sikit la cerita ni heeeee
kat kepala aku ni masih terngiang2 lagi jalan cerita Ked's Story... tangan aku plak dah gatal nak buat cerpen pendek... tunggu erk, bila da masa terluang akan terhasil gak buah tangan dariku... hasil pena ku sendiri mst best kan??? doa erk, itu kira salah satu impian aku... nak hasilkan novel karya sendiri eheeee...
~peace,may ALLAH bless♥

No comments:

Post a Comment