daebak ^_^

Sunday, October 31, 2010

4M, 2W,5D....

Hari ini 31 Oktober 2010, genaplah 4 bulan 2 minggu 5 hari usia aku bersama blog aku ni 'Anneyong Hasseyo'....Masih ala2 anak kecil yang baru start belajar.. Alhamdulillah semakin memahami dunia baru ini. Nak cerita la sikit pasal blog ni...Heee sekarang baru aku nak story erk..ngeee... 

Blog ini diberi nama 'Anneyong Hasseyo' ala tu kan kat atas siap dengan pic bear yang comel eheee. Sebab apa anneyong hasseyo???  'anneyong hasseyo ' ni di ambil dari bahasa Korea yang bermaksud selamat pagi/tengahari/malam atau ucapan macam hai/hello... Aku kan pengemar korea hehehe addict giler *_* Aku start create blog ni bulan Jun yang lepas cun sehari sebelum besday aku yang ke 23 eheeee Kira nya usia semakin meningkat. Dah lama nak create blog ni sebenarnya tapi tak terbuat lagi sehingga la tekad itu datang eheeeeee Maka inilah dia blog aku 'Anneyong Hasseyo'.....

Tujuan utama aku buat blog ni bukan nak menunjuk-nunjuk ye. Cukup sekadar medan perkongsian. Sesiapa yang nak baca, singgah je xperlu bayar tol pun... Aku suka menulis diari sejak kecil lagi. Masih tersimpan lagi beberapa diari lama kat dalam kotak peribadi hmm dan aku rasa kalau lama2 nanti akan jadi sampah pulak. Jadi aku menjumpai kaedah yang terbaik utk aku mencatat segala kenangan, nota pasal apa2 yang aku suka. Inilah kaedah tu menerusi blog aku ni....Jimat dan mudah kan....

Blog aku ni lebih kepada peribadi dan akan menjadi tempat aku mencatit segala perjalanan hidup aku ni. 


Dare urself 2 dream & dare urself to fulfill it...
Live well or live hell... 
U choose!
La Tahzan...
~may ALLAH bless♥

30 things~

Bila dah buka FB biasanya aku akan main game dulu eheee pastu baru nak buka apa2 post yang menarik. Setelah asyik dok mengadap 'home' FB aku, terjumpa satu nota yang sangat menarik. Nak share la kat blog ni. Harap tuan punya nota tersebut memberi kebenaran erk untuk share eheeee>>>>


30 Perkara Perempuan x Sempat Bgtau Lelaki.....

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

p/s: Kredit untuk 'Arul Akihiro'..... 

Tiba-tiba teringin!!!!

Uwwwaaaaaa nak!!!! Haru betul..... Tiba-tiba aku teringin benda alah tu.... Sangat cute lebih-lebih lagi warna pink dia memang menarik dan tertarik... D bom..... Huhuhuhu macam mana ni???? Hehehe entah apa yang aku merapu ni erk??? 

Sebenarnya aku teringin dengan benda ni>>>>


Handphone Nokia c3.....Pink yang mengancam jiwa huhu Ni la akibat bila aku blogwalking semalam. Ada la satu blog ni dia story pasal gadget ni. Cun pulak orang punya blog tu pun sarawakian so segala tempat yang dia story untuk mendapatkan gadget ni kira aku tahu. Dah semua shopping complex tu memang tempat lepak aku pun huarghhhhh sangat jealous bila dia dah miliki gadget ni. Aku memang giler gadget...

Dah tadi masa beli barang dapur, aku lalu kedai Handphone...dan.... ternampak handphone ni.... guess what??? RM 483/453 je (eheee tiba2 keliru sebab tengok angka 4 kat depan dan 3 digit je so kira ok la hehe) tapi still murah kan sebab under RM500 a'a kan Bajet 2011 cukai ke atas pembelian telefon bimbit dah dikurangkan/dimansuhkan eheee lagi satu hilang ingatan huhuhu sebab tu aura nak memiliki gadget tu datang uwwaaaa tapi sekarang xde $$$$ mana nak cari huhuhu tu la sebelum ni ada fulus xde pulak mood nak beli benda ni.. eeee mengada betul kan....

Takpe....sabar dulu..... Ada masa lagi.... Nanti mana tahu leh dapat lebih murah kan??? Siap la $$$$ aku pas ni....eheeee aku memang macam ni.... Kalau dah aim kan sesuatu harus akan memiliki baru rasa puas kalau tak huh memang asyik terbayang-bayang je la......

p/s:Harap2 lepas ni ada berita baik.... Cepat... Nak memiliki benda alah ni... ~may ALLAH bless ^_^

Saturday, October 30, 2010

hold my hand~

Ngeeee perasan tak??? Aku dah tukar lagu, mula2 aku letak lagu Always Be Mine by F.T. Island pastu For The Rest Of My Life by Maher Zain dan sekarang ni lagu Hold My Hand by Maher Zain. Sebagai blogger baru aku buat juga la kajian eheee ye la belajar cara2 nak kendalikan blog. Macam2 pendapat la yg aku baca. Antaranya ada gak yang menyatakan tak perlu letak lagu kat blog. Benda remeh katakan....

TAPI bagi aku la... Muzik itu perlu. Aku memang suka muzik. Bila aku dengar muzik idea aku akan datang mencurah-curah hehehe nak kata music is my soul hmmm lebih kurang la lebih2 lagi muzik yg bercirikan keislaman. Dengan lahirnya pemuzik seperti Maher Zain, menjadikan dunia muzik Islam lebih bermakna. Kredit for Maher Zain. So, tak salah la bagi aku nak letak muzik kat blog aku kan??? eheeeee

Antara semua lagu Maher Zain yg ada... Aku paling suka lagu ni. Bila hayati lagu ni membuatkan aku sedih melihat dunia kita sekarang. Kenapa dunia sekarang penuh dengan kezaliman??? Peperangan sesama manusia??? Apa salah mereka..Kenapa kita perlu menindas mereka??? Kita semua makhluk sama ciptaan ALLAH...... TAPI itulah tandanya dunia ini semakin uzur semakin banyak kebinasaan berlaku. Aku malas nak cakap banyak... Speak is easier than done right???? So, come feel this soul.... this spirit!!!!!


I hear the flower’s kinda crying loud
The breeze’s sound in sad
Oh no
Tell me when did we become,
So cold and empty inside
Lost a way long time ago
Did we really turn out blind
We don’t see that we keep hurting each other no
All we do is just fightNow we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought
Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you
Children seem like they’ve lost their smile
On the new blooded playgrounds
Oh no
How could we ignore , heartbreaking crying sounds
And we’re still going on
Like nobody really cares
And we just stopped feeling all the pain because
Like it’s a daily basic affair
Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought
Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you
No matter how far I might be
I’m always gonne be your neighbor
There’s only one small planet where to be
So I’m always gonna be your neighbor
We cannot hide, we can’t deny
That we’re always gonna be neighbors
You’re neighbor, my neighbor
We’re neighbors
So hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind
So hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

Artist: Maher Zain
Album: Thank You Allah
Lyrics: Bilal Hajji
Melody: Maher Zain
Arrangement: Maher Zain
Copyright: Awakening Records 2009

selamat berhujung minggu!!

Selamat berhujung minggu semua... Ala ari tu janji nak story tapi mood malas melanda. Bukannya apa novel yang baru beli hari tu~ 'Kau Milikku' karya Aisha Hamza keluaran Kaki Novel best sangat hehehe tak sabar je rasa nak habiskan baca novel tu. Bukan xbuka pun blog, ada buka tapi sekadar membaca blog yg telah aku join hehehe sory erk.. Ni muncul kembali eheeeeee


Novel ini menceritakan kisah Dizyan Farhana, seorang gadis yang memiliki rupa paras yang menawan tetapi disebabkan badannya yang gempal, dia selalu dijadikan bahan usikan teman-teman sekolah. Tidak terkecuali juga Fezrull Faizal. Bermacam perkara yang dilakukan oleh Faizal dan ahli kumpulannya.

8 tahun berlalu, tanpa disengaja, Faizal dan Dizyan bertemu lagi. Tetapi kali ini di tempat kerja di mana Faizal lebih berkuasa. Demi dendam lama yang masih belum padam, Dizyan disuruh bekerja sebagai pembantu rumah di banglo milik keluarganya. Tanpa disangka, terjadi satu peristiwa yang mendesak mereka untuk bersatu sebagai suami isteri. Adakah penyatuan mereka sebagai suami isteri mampu meleraikan ikatan permusuhan yang terjalin sedari mereka kecil lagi? Adakah wujudnya Ku Zhety sebagai ‘kekasih’ Faizal menyebabkan Dizyan merasa jauh hati atau sebaliknya? Mulanya kebencian dan penindasan semata kemudian akhirnya kerinduan dan kasih sayang bercambah sedikit demi sedikit walaupun pelbagai badai datang melanda. Tetapi, kisah hitam yang terjadi kepada Dizyan menghalang hati mereka bersatu. Lebih sadis apabila bahtera rumah tangga yang dibina musnah tanpa sempat kebenaran dibongkar. Faizal dengan cemburu dan egonya, Dizyan dengan sabar dan redanya. Adakah mereka akan kembali bersatu membina keluarga yang sempurna?
Amacam sinopsis cerita ni??? Best kan?? Aku tak nak la story lebih karang x syok pulak kan... Apa yg pasti novel ni memang best sangat2.... I give ***** for this novel....^_^ Jangan lupa erk dapatkan novel ni di pasaran!!!!

Wednesday, October 27, 2010

penat....penat....

Adoiii penat nya rasa aku hari ini. Sampai kat rumah hari dah gelap... Tapi syukur ALHAMDILILLAH segala urusan telah selesai. Esok erk aku story eheee mata dah mengantuk...ngeeee mood nak layan novel datang lagi hihihi dah beli novel baru tadi.... Aura novel lebih kuat dari nak berblog hahahaha bukannya apa sebab byk benda berlaku satu hari ni. Nak story kena bagi fresh ckit baru best kan??? Ok, c @ next n3 ye...^_^ Nites all~
Buat renungan semua (^_^)v 
Moga dijadikan panduan....




Dare urself 2 dream & dare urself to fulfill it...
Live well or live hell... 
U choose!
~may ALLAH bless♥

Abg long~

Ngeeee entah apa2 lagi entry aku kali ini. Hmmm, aku tak tahu nak story apa .Nak kata xda story best, ada cuma aku belum ready lagi nak story kat blog aku ni. Sebab semua perkara tu masih dalam proses perlaksanaan. Kalau dah berjaya baru aku akan story kat korang erk. Hehehe 'speak is easier than done' kata2 yg aku pegang... So, sebelum perkara tu berjaya baik aku diamkan aje sbb aku bukan jenis yg 'speak action louder than word' dan aku sangat tak suka org yang macam tu. That my prinsip.

Menghabiskan seluruh masa aku hari ini dengan dok melepak kat rumah. Pagi tadi pun aku dah awal g pasar beli sayur huhuhu rasa macam suri rumah tangga la pulak.. wakaakakaka Aku saja buat entry ni pasal abg long... Bagi kawan2 aku yang xtahu mesti pelik. Sejak bila pulak aku ada abg, sedangkan aku anak sulung hehehehehehe Ye, aku ada abg long yg xrasmi. Dia sahabat yg paling rapat ngan aku masa study degree. Begitu memahami dan sangat prihatin. Kita orang mmg rapat dan aku dah anggap dia macam abg aku sendiri. Oleh kerana dia lahir 2 bulan awal dari aku so aku panggil la dia abg long.

Bila dapat mesej dari dia tadi baru aku perasan rupanya lama kita orang tak berhubung hehehe al-maklum semua busy memanjang. Macam2 story la dia cerita. Dia memang rajin mesej aku... Aku ada gak mesej dia cuma ari tu ingat dia busy dengan aktiviti dia kira tak nak la ganggu eheeee tup..tap.. abg long yg perasan kita orang lama tak contact ngeeee~ Ada kisah duka antara aku n abg long yg xakan aku lupa buat selamanya. KERANA dia aku rasa ada lagi orang yang baik kat dunia ni. Dialah sahabat aku dunia akhirat. Kalau aku ingat kisah tu memang sedih.. Nanti la aku buat entry khas untuk abg long aku ni. Entry ni sebagai pendahuluan je la eheeee *_*

Persahabatan yang dibajai dengan keikhlasan akan kekal buat selamanya TETAPI persahabatan yang hanya berdasarkan keuntungan peribadi tidak akan berpanjangan. Aku percaya pada takdir ALLAH. Segala yang telah tertulis telah menyatakan siapa yang layak digelar sahabat sejati. eheeee ada unsur emo ke?? xla aku x emo pun. Huhuhu ok la, esok ada aktiviti penting so xleh nak online lama2 hehehhe jumpa di entry lain k...


Rindunya kat abg long aku.... 
Thanks for everything abg long....
May god bless u abg long... 
Wish u luck in final exam. Do ur best ok!!!! 
Hope both of us can convo together.... 
Take care n I owez pray the best for u..... Never give up.....
Dare urself to dream n dare urself to fulfill it....
Life well or life hell...
U choose!!!!!!!
(^_^)v


Monday, October 25, 2010

doctor VS pilot??


Hehehe entah apa2 je entry aku ni kan hahaha bukannya apa aku baru je selesai baca satu novel ni. Novel tu best n sangat lucu. Apa yg menariknya watak hero dia pilot dan doktor. Sebab tu datang idea nak buat perbandingan hehehe kalau korang la nak pilot ke doktor??? Dulu zaman kecil, muda2 dulu kalau cikgu tanya cita2 nak jadi apa bila besar nanti. Memang ramai yg akan jawab nak jadi doktor la, pilot la.. macam2 la cita2 yg gempak eheheeeee

Teringat kisah aku kecil2 dulu... Dari kecil memang minat nak jadi Saintis ala2 angkasawan hahaha kelakar je. Sebab minat dengan angkasa lepas, bintang, bulan semua la .... Bila dah menjangkau usia remaja, cita2 tu bertukar plak sebab masa tu kat Malaysia bidang astronomi kan tak glamour. So tukar pulak cita2 nak jadi doktor. Tup..Tap..sekarang hahahaa cita2 tu semua jauh menyimpang eheeee tapi at least aku boleh lagi nak mengabungkan minat aku terhadap doktor n pilot....

TAPI sejak akhir2 ni aku perasan la...Aku dah geli sikit kat darah..eeee kalau tengok cerita yg ada bunuh2 memang xsanggup nak tengok..... Minat kat doktor dah xda.... entah, kenapa???? Hmmmm, dan aku sekarang makin minat kat P.I.L.O.T ngeeeeee ada aura mengada ^_^

Best nya kalau dapat 'buah hati' PILOT kan.... aku bukan apa sebab aku suka fly.... nak jelajah dunia... Itu impian aku......Gonna fly away~


Doctor VS Pilot....
I choose PILOT....
eheeeeeeeee
I like fly...... 

p/s: Tiba-tiba teringat kat seorang sahabat aku. Dia kata kalau satu hari nanti dia berjaya jadi PILOT, dia akan jemput aku masa konvokesyen dia. Dan dia janji nak bagi tiket flight percuma fly ke Korea, Jepun dan Taiwan... Hmmm, entah dia ingat tak janji dia tu... I miss the moment that we share.. Story about flight, travel, world, take off, landing..... Sorry friend!!! *_*

my inspiration~

1 day without new entry hehehhe Busy with my new project ngeeee Later, will story to you all. Today already settle one of my project. Hope it will success ^_^ Wanna share my inspiration. It make me cry.. Feel it so much...Soul & Spirit....Come sing together... Praises to ALLAH... may ALLAH bless~

Thank You Allah~ Maher Zain

I was so far from you
Yet to me you were always so close
I wandered lost in the dark
I closed my eyes toward the signs
You put in my way
I walked everyday
Further and further away from you
Ooooo Allah, you brought me home
I thank You with every breath I take.
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.
I never thought about
All the things you have given to me
I never thanked you once
I was too proud to see the truth
And prostrate to you
Until I took the first step
And that’s when you opened the doors for me
Now Allah, I realized what I was missing
By being far from you.
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.
Allah, I wanna thank You
I wanna thank you for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
And did you give me hope
O Allah, I wanna thank you
I wanna thank You for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
I wanna thank You for bringing me home
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.


Artist: Maher Zain
Album: Thank You Allah
Copyright: Awakening Records 2009

Friday, October 22, 2010

Tips Menghadapi Putus Cinta~

Mesti semua pernah putus cinta kan??? TAPI jangan kerana putus cinta kita nak guna jalan ringkas. Kononya nak lari dari masalah nak bunuh diri, minum racun la. Apa kejadah semua tu langsung xda faedah.. Ingat setiap yang berlaku ada hikmah nya...... 


TIPS MENGATASI PUTUS CINTA:

1. Kembali kepada-Nya – Banyakkan beribadah termasuk melakukan amalan sunat. Luangkanlah lebih masa dengan-Nya.

2. Sentiasa ingat jodoh itu ketentuan Allah - anggap semua yang berlaku adalah ujian daripada Allah dan ada hikmah disebaliknya. Sesungguhnya Allah tidak menurunkan ujian jika hamba-Nya tidak mampu untuk menanggungnya. Bersabarlah.

3. Meminta nasihat ibu bapa atau orang terdekat – Ibu bapa adalah yang terbaik dalam memberikan nasihat kerana sudah merasa asam garam kehidupan dan tahu apa yang terbaik untuk kita. Jika berasa malu atau takut untuk meminta nasihat daripada ibu bapa, sekurang-kurangnya berkongsilah masalah anda dengan orang yang terdekat dan rapat seperti kawan baik. Jangan pendamkan di dalam hati, nanti semakin merana diri.

4. Sibukkan diri – Lakukan apa sahaja kerja yang baik dalam kehidupan seharian anda supaya anda tidak terlalu memikirkannya. Sekiranya ada aktiviti, libatkan diri. Dengan itu boleh mengurangkan kesedihan yang melanda.

5. Muhasabah diri – Jangan ikutkan perasaan, terimalah hakikat bahawa dirinya bukan untuk anda. Ada yang lebih baik.

6. Berkawan dengan ramai orang – Janganlah kerana putus cinta anda tidak mahu bergaul. Namun, kawal pergaulan anda sebagai seorang muslimah. Menambah kenalan adalah baik dalam mengukuhkan ukhwah. Di samping itu anda akan berasa kesedihan putus cinta itu akan hilang sedikit demi sedikit.

Harap tip ini akan menjadi panduan buat semua terutama buat golongan muslimah yang sering jatuh kerana cinta manusia. Ayuh muslimah! Bangkitlah dengan kekuatan dirimu. Cinta manusia bukanlah segalanya, tetapi cinta kepada Allah cinta yang hakiki. Sampai suatu ketika, dengan adanya cinta terhadap-Nya, semoga Dia akan menjodohkanmu dengan lelaki yang mencintaimu untuk mendapat keredhaan-Nya.



“A girl and a guy can be just friends, but at one point or another they will fall for each other. Maybe temporarily, maybe at the wrong time, maybe too late, or maybe forever.”

Live well or live hell....
You choose!!!!!!

P/S: Aku nak tujukan tips ni khas untuk sahabatku.. Moga tabah menghadapi ujian ALLAH. Moga bahagia akan sentiasa berpihak padamu....
~may ALLAH bless♥

percaya pada takdir~

Semua berjalan dengan lancar dalam beberapa hari ni. Aku ada misi yang perlu dilaksanakan. Tapi sebelum misi tu berjaya tak perlu lah aku nak cerita dulu heeee Bila dah berjaya nanti akan aku story gak kat korang eheee tunggu erk.. Terasa makin cepat masa berlalu. Hari ini aku dok layan lagu 'Maher Zain' Guess what?? I'm crying... His song give me soul, spirit and make me become more stronger. 

Gembira bila lihat semua sahabat aku gembira... Kita kena percaya pada takdir ALLAH. Sesungguhnya ALLAH yang mengkehendaki segala yang terjadi dan pasti ada hikmah yang tersirat. Kita hanya mampu berdoa mengharap moga segala yang kita rancang berjalan dengan lancar. Hehehhe nak bagi tazkirah jap. Hahaha ada hati aku ni kan?? Aku masih tak sangka sebenarnya. Bila kita dah lama tak jumpa dengan siapa2 la individu yg mempunyai perkaitan dengan kita, lepas tu jumpa balik, memang perasaan yg muncul adalah sangat2 tidak dapat digambarkan.  Itulah takdir namanya. Kalau dah jodoh bertemu kembali ia tak akan ke mana kan???



Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought
Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you


AirAsia Fabulous Fly-Day

Wowww, suprise!!!!! Revealed oredy....
So, dont wait long time... 
check it >>>AirAsia


AirAsia Fabulous Fly-Day

Every Friday is a FABULOUS FLY-DAY!
From 11am - 4pm, enjoy deals you won’t find on any other day of the week!
Booking Period :
Book Now   
Travel Period : 1 November 2010 - 30 November 2010
Travel Notes  
- Advanced booking required.
- Fares are not available during embargo period
         

jumpa balik~

Akhirnya aku jumpa balik... Korang ingat aku jumpa balik apa?? Blog 'seseorang' yang sgt best. Sebelum ni blog dia wujud tetapi terpaksa ditutup atas alasan tertentu. Aku tahu pasal blog ni pun sebab sahabat aku yg kenalkan. Rasa macam semangat tu datang balik. Sebab apa? Blog dia ni memberi aku inspirasi. Hahahha bukan inspirasi aku nak jadi macam dia, tetapi memberi inspirasi kepada aku untuk menggapai impian aku nak jelajah dunia. Sesiapa yg rasa suka kat 'burung gergasi', awan, travel, 'take off', 'landing' ha leh la join blog dia ni>>> YH

Aku harap dia akan terus menulis dan terus menulis..... Aku sempat dowload pic dari blog dia.... 

YH: can I share this pic??? ^_^
So beautiful... Aku suka tengok tanda ni kat langgit hehe Inilah kegemaranku. Tiba2 nak nyanyi lagu 'Fly Away' by Jojo~

Got to fly away
Got to fly away

Since I was a little girl I knew what I wanted
One day I would see the world and make my mark on it
Put in time, sacrificed never thought of thinking twice
Since I was a little girl I dreamed
Now I'm standing with you in this terminal
With a ticket so far from your love

Can I have one more kiss, one more touch
I just can't get enough of you
But I'm in a rush I got to fly away
Planes waiting up for me right at gate twenty-three
There's a doorway to my dreams
I could go or I could stay
Should I change my life or miss my flight?

My alarm clock in the morning said you got to go now
The breakfast you were calling and my heart just broke down
Cause tomorrow we will be waking up separately
Wish I never heard that clock ring
See I don't want to win if my hearts got to lose
(Don't want to win, don't want to lose)
So how in the world do I choose?

c/o I just need one more kiss, one more touch
I just can't get enough of you
But I'm in a rush I got to fly away (fly away)
Planes waiting up for me right at gate twenty-three

There's a doorway to my dreams
I could go or I could stay
Should I change my life or miss my flight?
(Change my life or miss my flight?)

How can you measure the promise of love
When it's weighing against a chance that comes once
How can I leave when I know he's the one
When the dust settles he might not be here
And I'm standing with you in this terminal
Crying my eyes out in tears

repeat:c/o
Fly away, MmmMmm
Got to fly away
I got to fly away

Thursday, October 21, 2010

Kejutan dari AirAsia~

Wahai kalian semua!!!! Esok ada kejutan dari AirAsia....


Hmmm, apa erk agak nya kejutan yang bakal terurai esok??? Aku memang tabik spring la kat CEO AA ni. Sapa lagi kalau tak Sir Tony Fernandes.... Why I'm respect his?? We can se how he handle a business. Very intelligent person. Ingat senang ke nak urus perniagaan penerbangan ni. Dah la low cost air. Kalau ikut apa yang aku blaja dlm business. Kos untuk syarikat penerbangan mmg memakan belanja yg sangat besar especially minyak la. Ngeeee harga minyak ikut harga minyak dunia tau huhu

Apa2 pun sangat respect kat dia. Menunggu kejutan esok dengan sgt tidak sabar eheeee mana tahu lepas ni aku leh melancong lagi???? Hahahaha kaki dah gatal nak jalan. Dalam perancangan, next destination ialah Sabah.... Menunggu harga tiket jatuh ngeeee~ Sama2 la kita tunggu esok!!!! 
Moga ada berita baik... Sayang AirAsia~ Now Everyone Can Fly.....^_^

uwwaaaa terharu!!!!!

http://miraie2713.blogspot.com
Syok nye rasa.... Sebenarnya tengah pening dek usaha gigih nak daftar Nuffnang. Ish, memang banyak kerja... Asoi..terasa macam programmer ada gak ngeeee~ Dah syok dapat letak iklan Nuffnang tiba2 salah copy la. Ter'copy' yang saiz kecil nampak tak sesuai so edit balik. Hmmm,memang sangat memeningkan kepala.

Setelah bertungkus- lumus akhirnya usaha aku berbaloi eheeeee berjaya lagi!!!!! Uwwwaaaaaa rasa nak nangis, sangat terharu. Cuba korang tengok iklan apa yg dipaparkan...AirAsia!!!!!! Sangat suka!!!!! Gembira tak terkata. Boleh la aku tolong promote AirAsia skali. Hehehhe *_*

Nak peluk2 je rasa kat board iklan tu. Semangat nak ber'blog' naik dan akan berusaha untuk lebih mantap lagi.Huhuhuhu sangat gembira!!!!! ngeeeee berapa kali aku nak kata aku gembira??? TAPI mmg itu yang aku nak luahkan.... Usaha aku selama ini akhirnya berbaloi. Tak sia-sia kan. 

Mula-mula ada gak aura nak give up. Nasib baik aku tak ikut kata hati yang tak baik tu eheeee kalau tak mesti sampai sekarang tak berjaya. So, never give up!!! Believe u owez can do it!!!! Dont stop, Believe It!!!! ^_^

Wednesday, October 20, 2010

Finally~ 20.10.2010

Hoorreyyy.... Finally, aku dah berjaya daftar Nuffnang. Sebab ari tu dah dua kali aku try reg tapi tak berjaya gak. Hari ini hari paling special huhuhu sempena 20.10.2010 akhirnya aku berjaya gak. Hmmm, masih baru lagi dalam alam blog ni. Berusaha untuk memperbaiki diri dan memantapkan diri untuk berblog heeeeeee Moga berjaya erk.... Thanks Nuffnang~

Aku & Nuffnang bermula pada~ 20.10.2010.......
Gembira tak terkata^_^

Tuesday, October 19, 2010

mana lagi comel???

Rasanya lama dah aku tak layan cerita Korea. Apa cerita terbaru sekarang pun aku tak tahu. Ye la sebelum ni busy memanjang. Tengok TV pun jarang apatah lagi nak layan cerita Korea 24 jam eheeeee Kalau dulu wajib akan layan cerita korea sampai pagi, sanggup tak tido malam. Hmmm, ni la orang kata perubahan hidup untuk menjadi lebih dewasa. Hahahhaa ye ke???? Aku rasa macam budak2 lagi dan belum sedia nak dipanggil dewasa walaupun hakikatnya memang dah menjangkau usia dewasa eheeeeee

Apa erk cerita korea terbaru sekarang?? Yang aku tahu akan datang cerita It start with a kiss versi Korea. Kalau sebelum ni ada versi Japan n Taiwan. Memang best la. Cuma versi Jepun ada kureng sikit eheee agak menyampah sebab heroin dia. Kalau versi Taiwan memang best sangat2. Hehehhe siap da collection peribadi ISWAK1& 2 heeeee

ISWAK korean version~
rasa xsabar nak tengok cita ni. Arap best lagi dari versi Taiwan. TAPI sayang hero tu bukan pelakon favourite aku huhuhuhu rindu plak nak tengok 'kekasih hati' aku berlakon huahuahua perasan kan???? I'm big fan of Kim Bum & Kim Jeong Hoon. Minat giler kat dia orang... Sesangat!!!!!! Minat kat Kim Jeong dulu sebab tengok dia berlakon dlm Princess Hours gila feeling habis... Pastu muncul plak Kim Bum hehehhe walaupun dia bukan watak hero dalam Boys Over Flower tapi aku suka gak kat Kim Bum. Sebab... Dia cute sangat.... Comel!!!!!! I like smile eyes ngeeeeeee~

Kalau bagi korang la, mana paling comel?? Kim Bum or Kim Jeong Hoon??? Aku suka dua2 la...... mcm mana ni erk?? eheeeeee sukar untuk buat pilihan..ahaksssss

mana lagi comel???

Hahahaha kalau aku kena gak decide sapa yg aku pilih jadi 'kekasih hati' hmmm aku pilih Kim Bum la.... Kim Jeong akan jadi abang aku hahahaha nak juga dua skali hehehehe Bila cerita pasal Korea ni hati meronta-ronta...Xsabar nye nak jejak kaki kat Korea.. Bilalah agak nya masa itu akan tiba????? heeee ^_^

Doakan erk moga impian aku itu akan cepat tercapai.....(^_^)

Monday, October 18, 2010

kisahku & AK52O6~

kre...kre..kre... hehehe ari tu aku dah janji nak buat entry kisah aku & AK5206. Hmmm, ada kisah lucu disebalik 'burung gergasi' ni. Hari tu masa nak balik ke Swk sengaja book flight AK5206 (AIRASIA) dengan penuh harapan dapat berjumpa kembali dengan 'steward' tu tapi hampa....kecewa!!! 'steward' tu xda hahahha apa kes aku ni kan macam orang kemaruk je...Hahahahah kejap rilex lu.... Aku bukanlah kes tahap kemaruk makan diri TAPI saja suka2 hehehe lucu ada la kisah tu>>>>

Kisah ni berlaku tahun lepas 2009 kira masa aku sem 4 la. Oleh kerana dah kira tahun akhir study degree, aku ajak la kawan2 aku dari semenanjung ikut aku balik swk. Masa tu sepatutnya dah start cuti semester awal bulan Mei lagi sebab dah habis exam hujung bulan Mac. Disebabkan kawan2 aku yg nak ikut aku balik ke swk ada program intersesi so aku yg tak terlibat ni pun terpaksa menangguhkan cuti. Kira time tu aku dan Ruth je yang ada kat seremban. Rakan2 yang lain pergi ke UUM,Kedah untuk program intersesi.

Menghabiskan masa 1bulan dengan kerja part time di jusco. Akhirnya hari yang ditunggu telah tiba hehehhe tapi aku lupa la tarikh aku balik ke swk tu. Yang aku pasti antara 25-26 Mei la kita orang ( aku, Dayah, Sab n Ayu ) balik ke swk dan sudah tentu dengan AK5206... flight tengahari la... Kawan aku yg 3 orang tu excited la sebab itu kali pertama dia orang pergi swk dan ada juga yg pengalaman pertama naik flight huhuhu
Mula2 biasa je la xda yg menarik sebab aku dah biasa naik flight..

Bila dah take off hehehhe syok je rasa. Lagipun time tu flight tak penuh sempat lagi aku pose dlm flight ~

aku dan AK5206 ^_^
Tiba2 tup.... hehehehe tertarik dengan seorang 'steward' ni. Nak kata simple hmmm boleh la dikategorikan sebagai seorang yang good looking. Sweet. Tapi aku tertarik kat dia bukan sebab hensem je. Cara dia layan passangger memang baik punya. Hmmm bukan aku nak kata la... selama pengalaman naik flight ni aku dah jumpa bermacam2 pramugara n pramugari... mmg dia org akan senyum kat kita tapi sejauh manakah keikhlasan senyuman tu??? TAPI 'steward' ni fuhhh aku merasai keikhlasan dia... Hehehehe lagipun kawan aku Dayah pun kata 'steward' tu baik. *wink...kita orang usha la 'steward' tu... Aku rasa dia perasan kot kita orang asyik tengok dia... Mula2 aku ingat dia Melayu dan ada kacukan sikit... Usha2 punya usha aku berjaya tengok name tag 'steward' tu eheeee cina la!!!!! hmmmm nama aku lupa la sebab pjg sgt..... Harghhhhh tertarik la kat 'steward' tu.... Mata memang lekat kat dia je. *_*

Pastu kan hehehehe memang nasib baik kot... Tiba2 'steward' tu pergi arah aku sambil senyum... Mak oiii leh cair dibuat nya hahhahahah gila aku ni hahahhaha tiba2 dia tanya 'Yes, miss'...??? Eh aku ada panggil dia ke??? rasa nya xda huhuhu la, rupanya org belakang aku yg panggil dia... Terus la dia gerak ke passangger yg kat belakang aku tu.. Aku apa lagi gelak la..... dan aku perasan masa 'steward' tu jalan ke depan flight dia gelak n senyum sambil anak mata dia tengok ke arah aku. Dan setiap kali dia lalu depan aku dia mesti senyum dan gelak hehehhe sweet ngeeeee~ Hhahahhahahhah lucu betul la time tu.... Nakal la aku ni..aku rasa dia perasan la aku asyik dok usha dia heeeeee *_*

Lepas peristiwa tu, aku naik la AIRASIA lagi dengan harapan akan jumpa dia lagi tapi kecewa dan semenjak tu aku tak naik AIRASIA lagi.. Ada aura merajuk dan aku bertukar ke MAS AIRLINE heheehhehe 1 thn la aku xnaik AA hehehehe kembali naik AA pun masa nak balik ke Kuching dari Sibu masa bulan Mei 2010 yg lepas... Mungkin dah jodoh aku kot nak jumpa 'steward' tu balik eheeee Aku blogwalking kat blog sahabat aku Anne.. Tiba2 jumpa entry dia pasal pramugara AA... aik...macam ku kenal je muka tu..... hehhehhe haaaa 'steward' tu la....... aku pun  terus la minta permission sahabat aku tu utk minta pic 'steward' aku tu ehehehhehe jom layan~





macam mana??? sweet kan 'steward' tu??? Muka xmacam cina kan?? Aku ingat melayu dan mungkin ada mix sikit2 cina....TAPI pure cina..syg namanya aku dah lupa.... Macam angau x aku ni??? hahhaha xda makna nya la... saja suka2 je.... kira dia ni ada la ciri2 lelaki idaman opssssss eheeee BUT... dia tinggi sangat.. memang tinggi la.. tu je kurang nye.. heeee aku xsuka lelaki yg tinggi sangat huuuuu biar sederhana sebab aku ni pun bukanlah tinggi pun ngeeeee~ aura mengada hahahaha ^_^

Harap2 la aku akan terserempak dengan 'steward' ni lagi.. Kalau la CEO AA: Tony Fernandes buat contest siapa crew dia orang yg paling sweet n helpful..Memang aku akan calonkan 'steward' ni sebagai THE BEST CREW....hehehehe 

p/s:thank to my friend Anne sebab kongsi pic ni. Heheeehe kitak suka juak ka nga pramugara tok??? sweet kan eheee ^_^

think back~


Bila dah xda benda nak buat rasa boring je kan?? Kalau dah byk benda yg perlu dibuat merungut plak hmmm TAPI itulah dia manusia. Sering sahaja mengeluh dan tidak puas hati. Kadang2 aku macam tu gak la.. Adoiii mengaku hehehe akan berusaha untuk memperbaiki diri sendiri ke arah yang lebih baik~

Banyak benda yang aku fikir. Pasal kehidupan ni. Ada manis, masam, pahit, macam2 la.. Lengkap untuk menjadikan life aku sangat menyeronokkan eheeeee Kenangan paling manis mesti la zaman belajar. Ada gak rasa nak sambung belajar lagi ambil master... Hmmm TAPI setakat ni perancangan lebih ke arah nak membina kerjaya dulu. Bila dah stabil insyaALLAH akan ku usahakan gak untuk sampai ke peringkat doktor falsafah eheee ^_^

Sebab dah janji nak buat entry kisah aku dan AK5206, aku mencari gambar2 lama yang telah aku burn ke dalam cd. Nak letak kat my lappy je memang penuh la. Terjumpa plak gambar masa tahun 1st aku study degree hehehehe muka nampak macam budak2 lagi la... Aku suka pic tu sebab I'm look pink hahahaha

kenangan bersama Imah & Shida
Bila difikirkan semula hidup aku ni memang menyeronokkan. Segala dugaan dan pengalaman yang aku perolehi menjadikan lebih matang dan sentiasa berfikiran positif. Sangat berterima kasih dengan sekolahku SMK AGAMA MATANG, KUCHING.. kerana sekolah itulah aku belajar erti sebuah kehidupan. Aku ni lebih rapat dengan sahabat berbanding family. Mungkin kerana aku anak sulung. So, I'm try to be the best for my family. Dengan sahabat la tempat aku bercerita, berkongsi kisah hidup... I'm lucky coz have friend that owez beside me....

Rindulah plak pada sahabat semua.. walaupun jauh di mata tapi dekat di hati...*_*


Nak berkongsi dengan anda semua pasal berfikiran positif ni ~ Think positive+success
Moga dapat memberi inspirasi buat kalian semua........^_^

come back journey 4

~the End.....

16 Oktober 2010

Hari terakhir kat KL.... bangun pagi tu aku terkejut. Mimpi yang menghantui aku... Siapakah gerangan, ada maksud tersirat ke? Aku xpasti... Hanya ALLAH yang tahu jawapannya. Bersiap2, nak pergi sarapan. Dad n Mum aku punya flight petang, aku je tengahari tapi nak jimat dad aku book teksi skali harung je terus ke LCCT. nanti kira family aku tunggu kat LCCT la.... Aku xkisah gak lau nak g sorang ke LCCT tapi bila fikir kisah semalam fuh xnak!!!!!!

Lepas sarapan gerak ke LCCT dalam jam9 pagi. Bye2 KL....bila agak nya aku akan datang lagi??? Hmmmm teringat kat pic yg aku capture masa duduk keboringan dlm bilik hotel...

KL view at nite~
sampai di LCCT dalam jam 10.15... Duduk jap kat Coffee Bean... Dalam jam10.45 baru aku check in.. Kesian family aku kena tunggu lagi kat airport. Flight dia org jam 3.25 nanti.... AK5206 berlepas cun dalam jam11.45.. Hmmm ada kisah tau di sebalik flight AK5206 ni.... nanti aku buat entry khas.... Yg aku sayang sgt kat AirAsia ni sbb apa??? Dia orang ni macam tau2 je aku suka duduk kat duduk mengadap sayap... pilot hari tu best... CAPTEN NORASYIKIN..(fuhyooo perempuan...kagum!!!).dibantu oleh Co-Pilot Subramaniam. Pleasant journey. Aku tercari2 gak mana tahu jumpa balik steward ari tu...Kecewa!!!! Xda.....
Selamat landing kat airport Kuching dlm jam 1.30 petang. Cekap la pilot tu....

Eee kena tunggu lagi adik aku xsampai lagi.... jam 2.30 baru adik aku sampai... Sementara tunggu family aku sampai kita orang jalan2 dulu ke Kuching. Pergi ke Wisma Seberkas. Boring betul la kat situ, sbb xda apa2. Adik aku la nak survey hp la konon... Next destination, Pasar Sabtu kat Satok. Yesss ni yang aku suka... Aku cari kain batik untuk buat 'tapih' utk baju yg aku beli kat KL ari tu... heeee nasib baik jumpa ^_^

Selesai jalan2 kat situ, jam 4 gerak ke airport Kuching lagi... Sebelum tu sempat basuh kereta MyVi dad aku. Aku ajak adik aku jalan2 sekitar airport. Sayang kawasan jln belakang airport tu dah tutup kalau tak leh tengok flight dgn jelas... Sempat capture beberapa pic...~

Kuching Airport~

5 star airport~

inilah radar..pemberi maklumat kepada trafik udara
Kepala aku dah pening. Sebelum balik Serian, singgah makan kat Singapore Chicken Rice kat Batu7. Sampai Serian dalam jam 7.30 petang. Long journey..... Penat tapi berbaloi... TAPI tak puas rasanya 4 hari 3 malam aku kat KL... Hmmm apa2 pun semua tugasan aku dah settle... Harap result praktikal cepat keluar sebab aku sangat tidak sabar untuk keja....

My story about come back journey finished!!!!!
Dedicated to~ All my friend... Abg Long, Abg Nyegek, Ilham, Ruth, Ayau, Linda....
SMKAM Friend~ Enot, Dik Paie, Ida, Nazza.....
The wonderful people who picked up my pieces, and glued it back together with tending-loving-care,
patience and unconditional love~
I owe you guys, big time.... 
Thanks a lot...
~may ALLAH bless♥

come back journey 3

~again ^_^

15 Oktober 2010

Perjalanan hari ni diteruskan lagi. TAPI lambat sikit la sebab enot sakit. Kesian tengok sahabatku enot. Bagi dia rehat jap. Dalam jam 12.30 tengahari aku n enot gerak ke Stesen ERL. Terus ke Stesen KL  Sentral n ambil komuter menuju ke Stesen Masjid Jamek...Shopping time!!!!!!! Nasib baik aku n Enot xleh solat hehehhe ruksah tu.. Puas berjalan2. Mula2 aku pening sebab xtau nak nak beli apa.. Banyak sangat pilihan dan rambang mata dibuat nya..... Arghhh,kalau ikutkan hati nak je aku borong semua hehehe

Pilih punya pilih, aku beli la kain satu, tudung dua n pin tudung macam2 warna sbb 7 pin bersamaan dgn RM10 je. Selepas tu aku dan enot menuju ke kedai buku minerva kat Jalan TAR.Adoiiii lagi skali aku pening, sangat murah... Cuba bayangkan dah la harga novel tu ikut price semenanjung pastu ada diskaun 20% lagi. Ish, memang berbaloi la. Setelah agak lama memilih aku decide beli 3 novel~ Rooftop Rant by Hlovate, Coke and Sundae by Ilya Abdullah dan Cinta 3 Suku by Herna Diana. Sangat puas hati!!!!! Bayangkan 3 novel cuma RM 47... Hmmm,kalau kat swk memang xdapat price macam tu... Dan yang paling aku puas hati.... Koleksi Hlovate aku dah cukup!!!!! Aku dah miliki semua novel Hlovate~   

Dalam jam3 petang aku n Enot naik komuter kat Stesen Bank Negara ke Mid Valley. Dah janji jumpa sahabat SMKAM kat situ. Sementara tunggu adik paie, ida n naz sampai...Apa lagi aku n enot window shopping lagi!!!! Heeee dah window shopping itu berhasil... Aku beli lagi dua pasang baju... Heeeeeeeee
Dah cukup xnak beli lagi!!!! Adik aku dah call suh tunggu kat food court....

Hehehehhe lepaskan penat duduk kat food court menunggu ketibaan sahabat yg lain..... Akhirnya adik aku Rafaie sampai.... Hehehhe kelakar la dia.... Yeeeeee dapat hadiah dari adik aku...Belated besday present~

thanks dik paie 4 dis sweet present ^_^
Menunggu ketibaan 2 org lagi sahabat kita orang. Dik Paie dah lapar, so kita orang suh dia order dulu. Hmm sangat tidak sangka...Baik sangat adik aku ni.. Dia bagi kita orang empat RM10 seorang... Hahahahha terkejut gak mula2... Gelak kita orang... Moga adik ku sentiasa murah rezeki.... Sempat lagi posing hehehhe

from left: Naz, Ida, Enot & Dik Paie~

hehehhee sweet ^_^

banyak lagi pic yg kita org capture tapi cukup la aku share 2 pic tu je kalau tak nanti pjg plak entry aku nanti... hehehhe Dah puas jalan2 kita orang berpisah dalam jam6 petang. Dad aku dah call suh xlambat sangat. Aku n enot berpisah kat Stesen Mid Valley. Enot menuju ke stesen Serdang. Aku plak ke Stesen KL Sentral.Mak oiii ramai giler orang...Maklumlah time tu semua org balik keja. Tu pun aku terlepas komuter xdapat nak berebut dengan manusai yg ramai giler. Naik komuter kedua dlm jam6.50 ptg. Sampai ke Stesen KL Sentral ambil beg yg aku simpan kat lokar dan terus beli tiket teksi nak menuju ke hotel.

Ni kisah yg agak ngeri bagi aku. tunggu teksi pun lama sbb ramai org. Dalam jam7 lebih baru sampai turn aku. Mula2 ok je, Pak Cik Teksi tu sembang la... Apek punya pemandu.. Ingat dah berumur ok, sekali tu dia.... Bila dia dah cakap pelik2 aku dah takut...Seram sejuk aku!!! Rasa nak keluar je dari teksi tu.. Aku baca la bermacam2 surah.... Apa dia ingat aku ni perempuan murahan ke??? Minta nombor bilik kat hotel la... Habis keluar perkataan &$@$%$%@#$ dari mulut pemandu tu.... GSTK punya org!!!!!Arghhhh aku rasa nak nangis. Dah la sekarang ni mcm2 yg berlaku kat KL.. Baca segala mcm surah... Nasib baik sampai gak aku kat Hotel Putra Muda.. Terus aku ambil kunci kat kaunter masuk bilik...

Sampai je bilik terus tenangkan diri. Dad n Mum aku kat Sogo time tu. Dad aku suh aku pergi Sogo jumpa dia org. TAPI aku trauma lagi..... Rehat sambil tengok TV... boring la plak... Berfikir2 nak turun bawah sbb kwsan situ byk gerai,,, bila fikirkan pemandu yang gila tu aku jadi takut!!! Xjadi.. Duduk la kat bilik sampai Family aku sampai..... Ngeri betul la kalau aku fikirkan peristiwa tu.....

Malam terakhir kat KL... Esok dah balik Sarawak!!!!!!1

Sunday, October 17, 2010

come back journey 2

~sambungan ^_^

14 Oktober 2010

Pagi tu aku sedar hari dah cerah. Nasib baik aku period lagi kalau tak memang terlepas la subuh.Heeee gara2 tido lewat semalam. La, lihat jam baru jam7.30 pagi. Relax jap. Jam8 baru pergi mandi... Lepas tu nak hantar report......
penentu masa depan~ finally it's done!!!!!
Selesai hantar segala dokumen penting dan report aku, naik terus ke bilik. Bersiap2 sebab nak jalan2 kat Terminal dulu sebelum gerak ke next destination~ Putrajaya.....
Dalam jam10 lebih kita orang gerak ke bandar Seremban. Cuci mata, survey barang dan aku sempat membeli seluar, baju dan 2 pasang kasut hehehe lepas tu sahabat aku 'abg ngegek' dah mesej tanya kita orang kat mana. Aku suh dia cari Ruth sebab time tu aku masih try kasut. Selesai beli barang, kita orang g makan. Sambil2 makan sembang panjang. Hmmmm, lega akhirnya persengketaan aku dan 'abg ngegek' dah settle... Harap dia xmarah kat aku. Sorry friend!!!!! Sempat posing sementara tunggu makanan yg di order sampai...

sahabat lama bersua kembali.....

5 friend....syg nye abg long xda...slalu kita 5 mst ada~
Hmmm,rasa ceria je. Banyak kisah suka dan duka dikongsi bersama. Selesai makan kita orang sambung jalan2 lagi. Dalam jam1 macam tu baru aku gerak ke Stesen Komuter. Sedih nye masa nak berpisah dengan dia orang. Paling sedih abg long xdapat join hantar aku. Dia sempat call aku masa kat stesen komuter. Harap dapat jumpa sahabat2 semua~

Perjalanan ke Bandar Tasik Selatan kira2 20 minit dari Seremban. Aku nampak enot masa kat Stesen Serdang tapi dia naik gerabak lain. Heheheh jumpa ngan enot kat Stesen Bandar Tasik Selatan... Next destination, Putrajaya. Hehehehhe best nye...aku suka putrajaya sebab ada PICC..... kita orang naik ERL ke putrajaya. Sebenarnya tu la pertama kali aku naik ERL sbb sblm ni xpernah naik pun. Kalau setakat komuter, LRT & monorail mmg dah biasa. Dah sampai ke stesen Putrajaya, aku n enot naik bas gerak ke alamanda jap. Enot nak beli barang dapur sikit. Naik bas 50 sen je..tapi berbaloi sebab pusing2 seluruh presint yang ada kat putrajaya tu.

Dah sampai kat alamanda, enot beli barang jap. n then kita orang balik naik teksi ke rumah abg enot kat SMK Sultan Alam Syah, Putrajaya.... Abg enot mengajar kat sekolah tu.. Sekolah yang terbaik... anak2 org besar banyak sekolah kat situ....Thanks enot & Abg Nasir....
Aku n enot rehat je petang tu, sebab dah penat sangat. Jauh perjalanan kita orang. Esok da program lagi.......


Finally, it's done.....
Tamatlah kisah aku sebagai student 'U'....
Menunggu utk konvo lagi...^_^
Setiap takdir yang ALLAH dah tentukan adalah yang terbaik untuk setiap insan....
Have faith...To live well or live hell!!!!
You choose!!!!!
~may ALLAH bless♥

come back journey 1

Lama aku xupate blog dalam minggu ni. 
Menghabiskan waktu terluang dengan jalan2 di KL. 
hehehe tujuan utama aku ke KL sebab nak hantar repor aku. 
Nak tau tak journey aku hari tu??? 
Meh tengok catatan aku ni~

13 Oktober 2010....
Pagi tu aku kat rumah lagi. Sangat tidak sabar nak pergi. Ye la aku rindu kat 'burung gergasi' hehehe suka sangat kat flight!!!! Sangat bengang gak kat adik2 aku. Sepatutnya dia orang yang hantar aku kat airport tapi dia orang nak pergi Kuching la plak. Disebabkan dia orang ada urusan terpaksa la aku drive sendiri ke airport Kuching.

Aku gerak dalam jam3.30 petang. Tu pun sempat singgah beli minyak kereta dan kolo mee yang abg long aku kirim. Petang tu mmg nasib aku kot.... Hujan lebat giler. Dengan penuh kesabaran bawa kereta dengan berhati2. Alhamdulillah sampai kat KL dlm jam 4.30 petang. Ruth dah tunggu aku kat airport hehehe 

Dalam jam5.30 baru kita org check in. Aku senang je sebab xda bawa luggage yg besar so hand carry je dlm flight. AK5213 siap berlepas jam 6.30 petang. Sangat excited masa nak take off sebab aku memang gemar part tu eheeeee Dah la memang nasib aku baik dapat duduk kat tepi tingkap. Sebenarnya aku duduk kat 28B tapi 'wanita cina' tu bagi aku tempat duduk dia kat 28A hehehhe best!!! kat tepi tingkap dan aku boleh menghadap sayap 'Burung Gergasi AK5213' hehehehheRuth duduk kat 19 tapi aku lupa A/B/C hehehhe  rasa gentir gak sebab kat Kuching hujan lebat. Terasa bergegar je. Bila dah sampai kawasan KL, cerah je cuaca baik. Sangat cantik environment petang tu tapi aku xsempat nak capture view tu sebab kamera aku kat dlm beg hehehe

Sampai kat LCCT,KL dalam jam8.10 malam. Aku n Ruth relax jap n singgah makan sebab aku betul2 lapar. Tak makan langsung dari pagi. Dah selesai makan terus ambil teksi menuju ke kolej. Excited!!!!!!
Sampai kat kolej dalam jam 10 malam.5 bulan meninggalkan kolej...Wahhh banyak perubahan!!!!! Gembira dapat jumpa kawan2 lama. Ayau & Linda siap beli kek n sate..Nyummyyyyy. Sekali sambut besday Ruth...

besday cake for Ruth

Ruth,Me & Ayau~
Abg long mesej kata dia orang tengok wayang. Siap pesan kat aku jangan tido dulu. Hmmm dalam jam1 pagi macam tu baru abg long datang kolej. Uwwwwaaaa rasa macam mimpi. Dah la esok abg long keje full xdapat la dia nak jumpa aku. Esok aku dah g Putrajaya.. Nak jumpa sahabat2 SMKAM plak.... panjang je sembang aku, Abg Long & Ilham.... 

Malam tu pun aku xtau jam bpa kita orang ( Aku, Ruth, Ayau & Linda ) tidur. Banyak sangat berkongsi cerita hehehe mengungkit kisah2 lama~

memaafkan utk syurga~

hmm, tiba2 emo la. Lama je aku x update blog tiba2 nak emo kan? Baru je balik dari long journey. Terasa 4 hari 3 malam aku kat KL, macam 1 hari je. Tak puas jumpa kawan2 lama. Nanti la aku buat entry pasal journey aku tu. Sekarang ni aku rasa lega sebab persengketaan yang berlaku antara aku dan dia sudah tamat. Hmmmmm, 5 bulan aku xberhubung dengan dia~ sahabatku~ 'Abg ngegek'....

13 Oktober yg lepas aku sampai kat kolej. Malam tu kira dlm jam1 pagi aku jumpa abg long aku eheeee nak bagi dia kolo mee (tu pun aku rasa dah xbpa elok ye la mana tahan sbb aku beli petang sblm fly ke KL, sampai seremban dah malam... sory erk kalau xelok lagi..)Macam mimpi je dapat jumpa abg long & Ilham. Macam2 story. Sehingga la dia orang cerita pasal 'abg ngegek' tu. Hmmmm serba salah la plak. Aku ni memang lembut hati sikit. Ilham kata aku tak cuba nak fahami dia. Aduh.... salah aku ke???

Persegketaan ni berlaku pun mesti salah faham.... mungkin sebab aku ni terlalu nak emosi. TAPI aku mmg mcm ni kadang2 akan jadi sangat sensitif lebih2 lagi pada orang yang sangat aku rapat. Aku kecil hati bila dia post pic Helo Kity macam tu... sbb aku rasa seolah2 'abg ngegek' nak perli aku... lagipun aku baca apa yg dia post tu menyakitkan hati aku. 

Lepas dengar apa yg Ilham cerita pasal 'abg ngegek' malam tu aku terus cl dia... kali pertama dia xangkat lepas tu aku suh abg long yg call. guna no hp aku, nasib kali kedua dia angkat. Aku minta maaf la kat dia. Walaupun aku yg kecil hati kat dia tapi xpa la aku dengan senang hati je untuk memaafkan dia n minta maaf.
Rasanya betul kata Ilham. Dia dah semakin matang. Aku da suh dia add aku balik tapi entah sampai sekarang dia x add. Aku kenal sapa dia, 'abg ngegek' sebenar..... Terpulang lah kepada dia kan.... janji aku dah minta maaf. Aku harap dia x simpan dendam kat aku huhuhuhu kalau boleh aku nak persahabatan kita orang macam dulu kembali.. TAPI entah~ terpulang pada dia..kalau aku ni jenis xkisah sempoi je huhuhu


p/s:buat sahabat2 ku semua... maaf erk kalau ada buat salah kat korang. Aku ni bukan jenis pendendam pun...Marah,merajuk 2/3 hari je hahahaha Friendship 4va.....Memaafkan utk syurga~http://www.iluvislam.com/inspirasi/motivasi/866-memaafkan-untuk-syurga.html
berkongsi buat semua.....

Sunday, October 10, 2010

....mEmOrY....


gotta fly away gotta fly away since i was a little girl i knew what i wanted one day i would see the world and make my mark on it put in time, sacrifice never thought of thinking twice
location: Telaga Air, Matang, Sarawak...
location: Waterfront Telaga Air....
Waiting time to landing.... MH 2510 ^_^
THE BEST VIEW OF KUCHING, SWK...
Memoir @ Seremban...
location: City Park, Seremban 2, Negeri Sembilan...
1st step of my journey... location: Bukit Aup, Sibu...
I was so far from you Yet to me you were always so close I wandered lost in the dark I closed my eyes toward the signs You put in my way I walked everyday Further and further away from you
Ooooo Allah, you brought me home I thank You with every breath I take.
Alhamdulillah, All praises to Allah...
I never thought about All the things you have given to me I never thanked you once I was too proud to see the truth And prostrate to you Until I took the first step And that’s when you opened the doors for me Now Allah, I realized what I was missing By being far from you.
~peace,may ALLAH bless♥