daebak ^_^

Monday, October 18, 2010

come back journey 4

~the End.....

16 Oktober 2010

Hari terakhir kat KL.... bangun pagi tu aku terkejut. Mimpi yang menghantui aku... Siapakah gerangan, ada maksud tersirat ke? Aku xpasti... Hanya ALLAH yang tahu jawapannya. Bersiap2, nak pergi sarapan. Dad n Mum aku punya flight petang, aku je tengahari tapi nak jimat dad aku book teksi skali harung je terus ke LCCT. nanti kira family aku tunggu kat LCCT la.... Aku xkisah gak lau nak g sorang ke LCCT tapi bila fikir kisah semalam fuh xnak!!!!!!

Lepas sarapan gerak ke LCCT dalam jam9 pagi. Bye2 KL....bila agak nya aku akan datang lagi??? Hmmmm teringat kat pic yg aku capture masa duduk keboringan dlm bilik hotel...

KL view at nite~
sampai di LCCT dalam jam 10.15... Duduk jap kat Coffee Bean... Dalam jam10.45 baru aku check in.. Kesian family aku kena tunggu lagi kat airport. Flight dia org jam 3.25 nanti.... AK5206 berlepas cun dalam jam11.45.. Hmmm ada kisah tau di sebalik flight AK5206 ni.... nanti aku buat entry khas.... Yg aku sayang sgt kat AirAsia ni sbb apa??? Dia orang ni macam tau2 je aku suka duduk kat duduk mengadap sayap... pilot hari tu best... CAPTEN NORASYIKIN..(fuhyooo perempuan...kagum!!!).dibantu oleh Co-Pilot Subramaniam. Pleasant journey. Aku tercari2 gak mana tahu jumpa balik steward ari tu...Kecewa!!!! Xda.....
Selamat landing kat airport Kuching dlm jam 1.30 petang. Cekap la pilot tu....

Eee kena tunggu lagi adik aku xsampai lagi.... jam 2.30 baru adik aku sampai... Sementara tunggu family aku sampai kita orang jalan2 dulu ke Kuching. Pergi ke Wisma Seberkas. Boring betul la kat situ, sbb xda apa2. Adik aku la nak survey hp la konon... Next destination, Pasar Sabtu kat Satok. Yesss ni yang aku suka... Aku cari kain batik untuk buat 'tapih' utk baju yg aku beli kat KL ari tu... heeee nasib baik jumpa ^_^

Selesai jalan2 kat situ, jam 4 gerak ke airport Kuching lagi... Sebelum tu sempat basuh kereta MyVi dad aku. Aku ajak adik aku jalan2 sekitar airport. Sayang kawasan jln belakang airport tu dah tutup kalau tak leh tengok flight dgn jelas... Sempat capture beberapa pic...~

Kuching Airport~

5 star airport~

inilah radar..pemberi maklumat kepada trafik udara
Kepala aku dah pening. Sebelum balik Serian, singgah makan kat Singapore Chicken Rice kat Batu7. Sampai Serian dalam jam 7.30 petang. Long journey..... Penat tapi berbaloi... TAPI tak puas rasanya 4 hari 3 malam aku kat KL... Hmmm apa2 pun semua tugasan aku dah settle... Harap result praktikal cepat keluar sebab aku sangat tidak sabar untuk keja....

My story about come back journey finished!!!!!
Dedicated to~ All my friend... Abg Long, Abg Nyegek, Ilham, Ruth, Ayau, Linda....
SMKAM Friend~ Enot, Dik Paie, Ida, Nazza.....
The wonderful people who picked up my pieces, and glued it back together with tending-loving-care,
patience and unconditional love~
I owe you guys, big time.... 
Thanks a lot...
~may ALLAH bless♥

No comments:

Post a Comment