daebak ^_^

Saturday, October 30, 2010

selamat berhujung minggu!!

Selamat berhujung minggu semua... Ala ari tu janji nak story tapi mood malas melanda. Bukannya apa novel yang baru beli hari tu~ 'Kau Milikku' karya Aisha Hamza keluaran Kaki Novel best sangat hehehe tak sabar je rasa nak habiskan baca novel tu. Bukan xbuka pun blog, ada buka tapi sekadar membaca blog yg telah aku join hehehe sory erk.. Ni muncul kembali eheeeeee


Novel ini menceritakan kisah Dizyan Farhana, seorang gadis yang memiliki rupa paras yang menawan tetapi disebabkan badannya yang gempal, dia selalu dijadikan bahan usikan teman-teman sekolah. Tidak terkecuali juga Fezrull Faizal. Bermacam perkara yang dilakukan oleh Faizal dan ahli kumpulannya.

8 tahun berlalu, tanpa disengaja, Faizal dan Dizyan bertemu lagi. Tetapi kali ini di tempat kerja di mana Faizal lebih berkuasa. Demi dendam lama yang masih belum padam, Dizyan disuruh bekerja sebagai pembantu rumah di banglo milik keluarganya. Tanpa disangka, terjadi satu peristiwa yang mendesak mereka untuk bersatu sebagai suami isteri. Adakah penyatuan mereka sebagai suami isteri mampu meleraikan ikatan permusuhan yang terjalin sedari mereka kecil lagi? Adakah wujudnya Ku Zhety sebagai ‘kekasih’ Faizal menyebabkan Dizyan merasa jauh hati atau sebaliknya? Mulanya kebencian dan penindasan semata kemudian akhirnya kerinduan dan kasih sayang bercambah sedikit demi sedikit walaupun pelbagai badai datang melanda. Tetapi, kisah hitam yang terjadi kepada Dizyan menghalang hati mereka bersatu. Lebih sadis apabila bahtera rumah tangga yang dibina musnah tanpa sempat kebenaran dibongkar. Faizal dengan cemburu dan egonya, Dizyan dengan sabar dan redanya. Adakah mereka akan kembali bersatu membina keluarga yang sempurna?
Amacam sinopsis cerita ni??? Best kan?? Aku tak nak la story lebih karang x syok pulak kan... Apa yg pasti novel ni memang best sangat2.... I give ***** for this novel....^_^ Jangan lupa erk dapatkan novel ni di pasaran!!!!

No comments:

Post a Comment