daebak ^_^

Tuesday, November 16, 2010

Salam Aidiladha~

'Gemar takbir di pagi raya...Ku teringat kampung halaman' Hehe tiba2 teringat kat lagu raya ni... Di kesempatan yang ada ini, saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Adiladha buat semua umat Islam di dunia ini hehehe khasnya buat yang mengenali diri ini la kan hikhik Bagi sahabat-sahabat yang sambut raya kat perantauan tu, banyak2 bersabar ye. Berkorban sekejap hehe Kira korban gak tu so besar pahala yang menanti ^_^

Teringat zaman dulu-dulu. Aku pernah gak tak bali raya. Bukan setakat raya haji je tau, raya aidilfitri pun aku pernah tak balik. Saja nak test 'kepoweran' diri. Merasa gak la macam student oversea hikhik Cheq raya kat Kedah time tu. Meriah la juga tapi rasanya Sarawak meriah berlipat kali ganda lagi hehe Pagi raya tu leh lagi la control diri tapi bila part tengok member salam ngan family dia.... Fuhhh memang xleh tahan... Jatuh gak air mata hehehe *_*

Kalau raya aidiladha ni biasanya sambutan biasa je. Family gathering je ramai2 dengan saudara- mara. Bagi yang buat korban tu, meriah la satu kampung. Tahun ni, aku raya kat airport la gamatnya. Hehehe esok pagi berkumpul kat airport Kuching. Hahahaha macam kelakar, nak gak tahu apa rasa esok ngeeeee~

Berharap kalian semua akan berbahagia di hari raya ini. Apa yang paling penting ialah sama- sama kita hayati kejadian di sebalik Hari Raya Aidiladha ni. Kisah pengorbanan Nabi Ibrahim a.s yang sanggup menyembelih anaknya sendiri Nabi Ismail a.s~ Moga menjadi pedoman untuk kita semua.... may ALLAH bless~


No comments:

Post a Comment