daebak ^_^

Friday, December 31, 2010

Anjakan Paradigma...

Hehehe tajuk bukan main vogue heeee tapi aku nak cerita pasal perubahan yang aku alami sekarang ni. Kira anjakan paradigma juga la. Teringat ayat tu masa belajar Bahasa Melayu SPM dahulu. Kena tahu ayat vogue untuk memantapkan gaya penulisan hihihi

Antara perubahan yang aku alami sekarang:
1) Harus yang utama ialah perubahan dari seorang pelajar kepada seorang yang bekerjaya...


Masa study dulu, aku memang dah mula bekerja pun tapi part time je lah. Sebenarnya, pengalaman kerja part time tu lah yang banyak membantu aku untuk menghadapi bidang kerja aku sekarang. Masa interview ari tu pun, penemuduga aku tu banyak tanya pasal kerja aku dahulu. Ye lah kira lama gak la aku kerja part time dulu... Rindu sangat pada kenangan itu.... Terutamanya Abang Long aku.... Kita orang sama-sama bersusah-payah membahagikan masa antara kerja dan study hihihihi

moment to remember~
2) Hikhik pengakuan berani..... Aku ni jenis anak dara yang suka bangun lambat hahaha kantoi sudah!!! Tapi sekarang tidak lagi....ngeeeee ^_^ Bila dah biasa bangun awal, aku dah tak leh nak melantak tidur sampai pagi buta heeee kalau dulu hmmm pas solat Subuh...harus aku sambung lagi tidur... Tapi sekarang...dah tak leh nak tidur balik pas solat Subuh huargggghhhhh *_* Kalau jam dah menunjukan jam 5.30 am aku dengan automatiknya akan terbangun huhuhu harus la bangun siap-siap nak g kerja. Bila hujung minggu pun macam tu gak.. Ingat bila tak kerja nak qada tidur sampai tengahari tapi tak leh huhuuuuuuuu jam7.30am pagi je mata dah segar-bugar!!!!! Seyes rasa macam alamak inikah perubahan umur...Takut ok.... sebab apa??? terasa macam diri aku ni dah leh jadi seorang isteri dan ibu yang baik satu hari nanti hahahhahahhahahhha perasan......lolllllll

3) Dah jadi perempuan seperempuan nya hikhikhik opsssss kejap jangan ada yang salah sangka ye. Aku ni memang la pompuan tapi perangai aku ni jenis kasar la sikit.... Kira tak reti la nak berglamour bebagai macam pompuan lain.... Tapi sekarang kira aku dah reti la nak pakai kasut tinggi ke wedges je.. Kalau dulu, tak de makna aku nak guna segala benda tu, aku lantak je guna selipar jepun hikhikhik... Make up pun aku still lagi dalam proses meng'improve'kan diri hahahaha setakat lipstik, bedak, eye shadow aku dah tahu la...Kalau dulu apa pun aku tak pakai hahahahaha tapi aku memang tak gemar sangat kalau bab make up ni. Sebab aku tak suka rasa tebal je muka lagi pun benda macam tu bukannya neutral beauty ok, dah la banyak bahan chemical....dangerous!!!!!

Rasanya itulah perubahan terbesar yang aku lakukan hahahaha jangan gelak ok.....Tapi aku tetap aku... Tiada yang lain... Jadi diri yang sebenar adalah yang terbaik...Tidak perlu berpura-pura untuk menjadi orang lain..... Just the way you are (^_^)v

No comments:

Post a Comment