daebak ^_^

Saturday, January 1, 2011

2010 in priview~

1.1.11 ~ wah nampak menarik je kan.... Kita sudah berada di tahun baru.. Selamat Tahun Baru 2011.... Oh tidak..... umur sudah semakin meningkat huhuhu Bagi aku tahun baru ke tahun lama ke ia tetap sama. Apa yang penting adalah diri kita sendiri. Tidak perlu tunggu tahun baru, baru kita nak buat azam baru. Diri sendiri kena ingatlah ye. Sempena tahun baru ni aku nak buat priview 2010.. Imbas balik segala yang telah berlaku. Hmmm, leh juga untuk dijadikan ingatan, kenangan dan panduan untuk menempuhi hidup yang mendatang hehehe ^_^

6 Januari 2010 ~ Bermulanya sem baru, sem6..tahun terakhir aku bergelar pelajar 'U'.. Itu pun aku sengaja datang lambat hihihi Bulan 12 dah mula sem baru sebenarnya hehe biasa la aku kan suka tambah2 cuti ni ngeeeeeee (budak2 lain jgn tiru perangai buruk aku ni..)
10 Februari 2010 ~ Dapat tempat praktikal.. SALCRA terima pemohonan aku.....
12 Februari 2010 ~ my mum besday...
5 Mac 2010 ~ Mid-term Exam bermula....
19 Mac 2010 ~ hehehe Abg Long Stanz besday... celebrate it at Steamboat,n9 hihi abg long saya sgt baik dan penyayang....
15 April 2010 ~ 'Dia' mesej...inform me he posting kat Serian....
21 April 2010 - 29 April 2010 ~ Final Exam bermula... Akhirnya...inilah kali terakhir mengambil exam sbg student 'U'
5 Mei 2010 ~ Fly balik ke Kuching...MH2530..... selamat tinggal N9...selamat tinggal dunia 'U'....
6 Mei 2010 ~ sudah lama tidak bersua... bersua sebentar... dat memory will owez in my mind....the last day I meet him>>>>>>
21 Mei 2010 ~ Melancong ke Sibu hihihihi jelajah bermula....
24 Mei 2010 ~ Fly back to kuching..hahhaha amazing race diteruskan..best na pecah rekod ngan enot... naik flight..naik sampan..naik kereta..lengkap!!!!
3 Jun 2010 ~ Hari pertama di SALCRA as practicum student....
13 Jun 2010 ~ happy besday to me... sweet 23 ^_^
18 Jun 2010 ~ Ida' s besday....
1 Julai 2010 ~ my dad besday...
10 Julai 2010 ~ oh tidak!!! kenapa rasa sangat nervous ni... apakah petandanya???
12 Julai 2010 ~ Aku menangis...kehilangan 'Dia' lagi... Apa salahku??? Apa sebenarnya yang berlaku... menjadi rahsia yang tidak bisa diungkap....Hanya ALLAH yang tahu...Redha atas apa yg berlaku.... Hadapi dengan senyuman.... Semua yang terjadi telah terjadi...Hadapi dengan penuh jiwa, semua kan baik2 saja....
11 Ogos 2010 ~ Miera's besday...
15 Ogos 2010 ~ Mimi's besday...
29 Ogos 2010 ~ Enot's besday.....
4 September 2010 ~ majlis berbuka puasa ngan member SMKAM.
6 September 2010 ~ Aisyu aka segeh besday hihi
11 September 2010 ~ Hari Raya ke2... special dedicate to my luvly friend- Enot (only us know)ngeeee
27 September 2010 ~ Wisma SALCRA opening ceremony..... (my memory.... biarkan ia berlalu.... )
30 September 2010 ~ Hari terakhir praktikal di SALCRA...semangat...thanks Mdm Jee for ur advise....
7 Oktober 2010 ~ Dik Paie 's besday....
8 Oktober 2010 ~ sent my final report at SALCRA...
13 Oktober 2010 ~ Fly ke KL hihihi htr final report sekali jalan2 hihi
14 Oktober 2010 ~ Hantar report... Selesai sudah tanggungjawab aku sebagai seorang pelajar!!!!
16 Oktober 2010 ~ Fly balik ke kuching...ready utk step seterusnya...job haunting hihi
25 Oktober 2010 ~ sent my resume to company..
3 November 2010 ~ mendapat panggilan telefon dari Equity Company
4 November 2010 ~ mendapat panggilan telefon dari Riverside Majestic Hotel..
7 November 2010 ~ My friend...Mot kawen *_* ( teringat satu kenangan...hanya aku, enot, dik paie yang tahu...memory yg menyedarkan kami... ya, miracle is happen...ALLAH MAHA BESAR..)
8 November 2010 ~ 1st interview kat Riverside Majestic Hotel...
17 November 2010 ~ hehehehe my auntie offer free ticket.... fly to KL again.... enjoy time hihihi
20 November 2010 ~ my auntie's convocation @PWTC...congratulation aunty...
23 November 2010 ~ Fly back to kuching...
23 November 2010 ~ attend 2nd interview at Grand Margherita Hotel.... nervous siot... habis kena belasah oleh HR manager..adoyaiiiii
6 Disember 2010 ~ suprise..... dapat offer dari RMH huhuhu alhamdulillah..rezeki dari ALLAH... bila teringat detik kena hentam leh HR manager hari tu adoiiii tak sangka gak dapat hehe
14 Disember 2010 ~ Hari pertama bekerja.....new experience!!!
20 Disember 2010 ~ attend staff annual dinner huhuhu metro night...marvelous food by chef creation!!
30 Disember 2010 ~ got my first salary....(^_^)v
31 Disember 2010 ~ off day...rest at home....i like it!!!! Happy new year..

Panjang gak aku buat priview ni hikhikhik kira semua tu tarikh keramat la.... sweet memory, sour memory hahaha semua adalah..secukup rasa bak kata maggie huhuhu apa yang akan berlaku selepas ni??? Hanya ALLAH yang tahu....~may ALLAH bless♥

Note: Terima kasih buat family aku yang bertahan dengan perangai nakal aku ni... Tak lupa sahabat2 aku yang giler dan sempoi habis hihihi abg long- teman susah-senang di 'U', enot- teman sehati sejiwa hihi u know me better....luv u... aisyu aka segeh-teman nak gado2 manja hikhik, mimi-teman susah dan senang, ida- teman yg memberi kata2 semangat.....miera- berkongsi pengalaman...dik paie-adik yg baik.. slalu sponser, slalu tolong book flight ticket hihihi terima kasih kerana bersabar dgn perangai kakakmu ini hahaha banyak songeh ooo??? sahabat2 yg tak disebut nama jangan berkecil hati...Kalian juga pelengkap hidupku hehehe diriku sangat bertuah kerana punya teman seperti kalian.... (korang rasa tak ucapan aku ni macam ucapan hari raya??? ahahhaa aku pun rasa mcm tu la hohoho) ok lah cukup sampai di sini aku mengarut.......

No comments:

Post a Comment