daebak ^_^

Sunday, January 16, 2011

Done with Bintulu ^_^

Hai semua....Aku excited ni nak story-morry bebagai hihihi lama ya aku tak hupdate blog serey aku ni huhuhu ada ke yg tertunggu-tunggu? huhu perasan sudah aku ni.. Ok, straight to the point..Seronok ni.. sebab dah lepaskan rindu dengan 'burung gergasi' kesayangan ku. ngeeeee. Baru je balik dari journey ke Bintulu.. Penat memang terasa lagi ni tapi tetap semangat nak update blog..pastu baru nak g tidur.. esok keje huhuhu perkara yg paling malas aku nak fikir... alangkah best nye kalau duduk rumah je tapi duit tetap masyuk..kan best..oh sapa la yg nak bagi aku duit percuma... ada ke?? lolllsss

Hmmm, ni nak cerita...dengar ye... Jumaat yg lepas, 14 Januari 2011.. kira sudah sebulan aku bekerja kat company ni... Walaupun baru sebulan aku dah rasa haru macam 10 tahun aku dah keje... Busy tambah tension nye ..adoooyaiiiii memeningkan kepala aku je... Kira nak release sikit tension aku tu.. Aku teruskan lagi journey aku nak jelajah Sarawak... Bintulu mari le.... Nasib baik cuaca elok sikit time pagi tu. Tak hujan, al-maklum sekarang ni kan musim hujan...

Aku memang sayang sangat kat AirAsia... seperti biasa aku akan dapat tempat duduk kat tepi tingkap hihi 11A...tapi bila aku naik je dalam flight tu sekali ada mamat sereyy tu dah duduk kat tempat aku.. Hamboi.. sekati je dia..tapi aku malas la nak demand..bagi je kat dia..melepas la nak duduk tepi tingkap.
Sampai kat Airport Bintulu..wah...ok la... better dari Sibu.... Aku naik teksi pergi Medan Jaya. Sementara nak tunggu sahabat aku Enot habis meeting aku dok lepak la kat Farley... Pastu Enot dah call kata dia datang ambil aku kat Farey.. Kira journey aku kat Bintulu ni lebih kepada light and easy.. Malam tu kita orang jalan-jalan kat City Point.

Pagi tadi flight balik ke Kuching jam 9.55am.. Jam 8.30am aku dah sampai kat Airport Bintulu. Relax jap sambil tu try Mi Kolok kat Restoren Niah. Part yg plg aku suka hihi dapat tempat duduk 23C..Tapi hehehe hajat termakbul..dapat duduk tepi tingkap dah la dekat dengan sayap.... favourite place... girang nye dalam hati. Mamat tu macam tau2 je aku suka dok tepi tingkap.... Org bagi duk tepi tingkap aku memang tak tolak.... Ye la masa g ari tu melepas nak duduk tepi tingkap... Sempat lagi aku capture beberapa pic...

sempat lagi aku nak capture pic.. ni masa menapak naik tangga..

tempat duduk fav.. tepi tingkap mengadap sayp ;burung gergasi' hihihi

i'm done with Bintulu hehe
~ Next planning...Miri hihi wait for me..penghujung bagi penjelajahanku menerokai Sarawak.... (^_^)v

No comments:

Post a Comment