daebak ^_^

Saturday, February 19, 2011

Interview lagi...

Entah la... dah kali ke berapa la aku ni pergi interview... hmmmm nak kira la.... Kalau ikut dari kali pertama aku pergi interview.. Kali ini adalah kali yang ke lima hihihihi macam-macam pengalaman la yang aku dapat. Tadi pun aku main call je orang tu bagi feedback... Saja je nak try hihi so esok tengok macam mana hasilnya. Kalau benefit yang di bagi lebih masyukkk dan seharusnya menguntungkan aku.. Maybe aku akan pertimbangkannya. Apa yang penting... Usaha dan berani mencuba.


Hihihi dan petang tadi... Aku tak tahu la kenapa tiba-tiba boss aku tu. Macam tau2 je aku ni da usha keja lain.. Dia sycho aku.. Mulanya dia tanya pasal adik aku.... Pastu melelat pasal rumah sewa... Part aku bagitau yang adik aku keja semuanya dah ok...gaji pun ok.. (sebelum ni, adik-adik aku pun keja kat hotel yang sama).. Lastly dia tanya la.... sama ada aku da cari kerja lain.. Aku tanya dia balik....'You want me to answer your question,sincerely??' hehehe memang la aku ada cari pun... Dia dah mula la..... Tapi kira dia faham la kan.... Aku bagitau la yang aku 'Aim Higher' hihihihi

Nak tau tak apa respon boss aku?? Dia suggest aku bertahan la dulu dalam 2/3 tahun lagi.. Sebab dalam beberapa tahun lagi, company aku sekarang akan buka hotel yang baru lagi.. So, mana tahu nanti dia akan promote aku ke jawatan yang lebih tinggi lagi huhuhuhu Maakkk aiiii ni dah 2 hotel under one management...Aku tak dapat la nak bayangkan kalau 3 hotel under one management.. Mesti aku leh jadi giler......... headache dalam setiap saat huhuhuhu

Walaupun pengalaman aku baru je 2 bulan lebih... semua tu sangat berharga bagi aku.. It's not easy ok.. Lebih-lebih lagi hotel industry.... Always busy...... We must move faster, work together and always be ready to face a guest. Very chalengging..... Ok lah.. aku nak beradu dulu.. Esok interview jam 1.45pm. So kena ready.. Wish me luck ^_^


~ Jangan takut untuk mengambil risiko dalam hidup anda. Berani mencuba!!! Aku ambil risiko hari ini.. Hmmmm, demi untuk kerjaya......... dan masa depan....*_* May ALLAH bless

No comments:

Post a Comment