daebak ^_^

Sunday, March 20, 2011

Khas buat abg long saya!!!!!

Entry ini aku tujukan khas buat abg long aku Stanz Santa hihihi Selamat Hari Jadi yang ke 24 pada 19 Mac 2011 hihihihihi dah tua la abg long heeeee rindu la nak sambut sama-sama lagi besday ko abg long... Maaf la sebab tadi wish akhir hihihi Nak wish malam tadi, so tunggu la jam12.00am. Tapi malangnya....tertidur la pulak eheee pagi tadi awal bangun hihihihi tapi belum wish lagi...kedit dah tamat tempoh... Bila bangun tidur, buat kerja....basuh baju.... masak... makan...dan sambung tidur lagi.....semua kerja itu buat aku terlupa...... lepas tu bangun tidur, aikkk ada missed call dari abg long.... ALAMAK!!!! belum wish besday abg long..... Huarghhhhh...maaf abg long!!!!!! Terus mesej abg long..... Bila ko balas 'Izah..ku nantikan msj dari kawu... hu2 neway TQ izah....' Ala... abg long..aku rasa serba-salah pulak... aku xlupa besday ko...ingat....lagipun aku dah wish hapy becoming ari kan eheeeee.Sebagai tanda ingatan dari sahabatmu ini....ku buat entry khas untukmu eheeeeeee......^_^

Mula-mula kenal abg long aku ni masa sambung study degree... Time tu kita orang satu group untuk buat assignment Management.. 1st time jumpa abg long..muka nerd je hahahaha ala-ala muka suci dan murni. Dah la malu-malu hahahaha muka budak kpg heee(jgn marah abg long)... Dari situ la kita org jadi rapat. Lagipun sama-sama dari Sarawak so senang je nak bersembang bahasa Sarawak. Masa sem 1 hingga sem 2 kawan-kawan biasa je ngan abg long... Bila dah masuk sem 3... Kita org dah duduk luar dari kolej, dok menyewa kat kawasan perumahan la... Time ni la abg long sering jadi mangsa ku hihihihihihi Bila lapar...mesej abg long.. minta tolong beli makanan...dia g beli.... minta tolong cucuk duit....dia g juga... Kira dia ni sentiasa ada di kala aku memerlukan pertolongan.... Bila teringat saat tu...ala sayu je....... mengenangkan kehidupan yang jauh di negeri orang huhuhuhuhu

Kita orang memang sama-sama susah.... g kuliah naik bas.... berpanas sama-sama, berhujan sama-sama..... tunggu bas sama-sama.... Kadang-kadang kalau abg long naik motosikal dengan budak-budak lelaki lain.. aku suh dia bawakan laptop aku yg berat tu..... Oleh kerana, dia ni dah macam abg aku..so dah biasa aku panggil dia ni abg long...... buat kerja part time pun sama-sama.. nak bayar hutang yg melambak tu huhuhu Rindu la kat ko abg long huhuuhhu Bila dah sem 4..Aku dah beli kereta...hihihi time ni la paling lucu... harus dia wajib teman g ambil kereta baru hahaha siap posing lagi kat kereta baru... Sebelum ni, kalau ada pa2 aku akan minta tolong abg long... Ni bila aku dah senang, seharusnya dia tidak akan ku lupakan eheeee sama2 la kita org g kuliah naik kereta aku.... 

Abg long aku ni baik orangnya.... tak pernah nak marah..sangat2 penyabar....walaupun kadang-kadang da budak lain yg buat dia marah..dia cuma akan simpan je dalam hati...aku la tempat dia meluahkan segalanya.. eeee aku pulak yang akan hangin kat budak yg buat jahat kat abg long aku.... geram betul aku...... abg long cuma akan kata biar je lah.... sabar je lah...huh....Abg long ni memang penyayang orgnya..... Tapi maaf  la ye.. sudah ada orang yang punya eheeeeeeee...... aku la untung..sebab dapat abg dan kakak ipar sekali hihihihi Satu lagi part yg wajib di cerita hihihi abg long aku ni gila karoeka....memang hobi dia.... lagipun suara abg long memang merdu pun....(abg long..bila nak masuk AF??) Oleh kerana kemerduan suaranya, budak-budak kolej bagi gelaran abg long artis hihihihi dah nama artis kan?? Haruslah glamour..GLAMOUR KE???? hahahaha memang glamour...menjadi pujaan hati ramai wanita hahahahahaha aku ler jadi mangsa huhuhuhuhu mesti ada je yg tanya kat aku.... siapa??? tu maaf la ye, tak leh nak share kat sini..... semua tu jadi kenangan zaman belajar je.....Abg long saya dah berpunya hahahahaha kakak ipar saya pun baik orangnya eheeeee

Hmmm,,abg long..rindu la kat ko... nak hang out sama-sama...lepak kat kedai mamak sampai pagi huhuhuhu banyak-banyak kenangan aku ngan abg long... Ni ada satu kenangan ni..yang memang tidak akan ku lupa sampai bila-bila....Pergorbanan seorang abg long aka sahabat baik...... Sedih kalau ingat... Ni semua gara-gara satu assignment ni la... Aku yg nak tolong dia.... sebab tak terfikir pun akan jadi mcm tu... so aku buat je la asignment abg long sama macam aku.... Pastu bila tengok carry mark..aik kenapa aku dapat 0, abg long pun dapat 0..... aku bukan tolong buat untuk abg long je.... da 2 gak budak lain yg aku suh dia org tiru asgmnt aku tapi tak pulak dapat 0..hmmmmm, terkejut..dah la carry mark tu per 50...gila betoiiii dapat 0/50.. memang sah akan gagal untuk subjek tu....Oleh kerana nak tahu kenapa kta org dapat 0...kta org g la jumpa lecturer subjek tu..... Kantoi la.....asgnment kta org sama........ bukan salah abg long aku...... aku yg nak tolong dia....sebab dia dah tolong aku buat asgnment lain..... (nak nangis la bla ingat kisah ni...)

Kat dalam bilik lecturer:
Lecturer: kamu tahu kenapa kamu berdua dapat 0??
Abg long: Tak tahu....
Lecturer tu pun tunjuk assignment kta org...
Lecturer: Ni langsung tak ada perbezaan..sama je semua...saya tak tahu la..sapa yg tiru siapa..... 
Aku: mana da sama cik.... sah data tu berbeza...cuma bentuk je sama..... tak kan lah tu pun tak boleh??
Lecturer: memang la data tak sama..tapi kalau kamu tengok semua ni..sama je dari A-Z...JD pun sama... SWOT pun sama..... kalau 'org sana' tahu pasal ni habis kamu......
>>>>>>>>>aku malas dah nak cerita perbualan yg lain>>>>>>
Abg long: Baiklah cik.... ni semua salah saya.....saya yang meniru izah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! saya terima semuanya.. bagi je carry mark tu kat izah......
(huarghhhhhh abg long!!!!!!!!!!!!!!!! kenapa ko buat macam ni................ jangan....... sedih betul part ni... aku memang dah nangis time ni.....abg long dah keluar dari bilik lecturer..... )
Aku: cik....tolong abg long saya..dia tak bersalah dalam hal ni...saya yg suruh dia tiru..... tak pe lah.... carry mark sya tu bahagi dua antara saya dan stan.......
(terharu aku dengan pengakuan abg long tu....kalau budak lain ada nak mengaku macam tu????? kawan makan kawan ada la..... nak senang sanggup je mkn kawan sendiri...tapi abg long aku tidak....... dia sanggup mengaku..... sedihhh betul...... abg long..terima kasih banyak2....... aku tahu ko nangis gak time ni.... huhuhu)
Lepas peristiwa ni la....aku dan abg long jadi semakin rapat..... di mana ada abg long di situ ada adiknya hehehehe Alhamdulillah...aku pass gak subjek tu...walaupun carry mark memang teruk bebagai.... Nasib abg long tidak begitu baik.... dia terkandas paper tu dan terpaksa tambah satu semester lagi.....Terima Kasih abg long kerana pengorbananmu itu......Dan akhirnya..abg long berjaya juga tamat pengajian..... jumpa di konvokesyen nanti k....

Wahhh, ni la entry terpanjang yg pernah aku buat eheeeeeee rindu la sama kamu abg long.... bila nak g Kuching??? Aku rindu nak dengar ko nyanyi....nak dengar ko bergosip hahahaha Sebagai hadiah hari jadi ko.. nah aku bagi gambar jak la hahahaha kenangan masa besday ko tahun lepas hihihihi

suprise besday cake for abg long.. sweet 23 time ni eheeeee at steamboat seremban, n9...

hehehehe macam peminat bertemu artis je kan hahahahaha


ala.....kenangan time keje kat JUSCO.....

abg long n kakak ipar hehehehehe maaf ye..abg long saya sudah berpunya heeeee

Abg long!!!! hope ko suka special entry aku tok.... oit, g la kuching... lak ku bawa ko jalan2...... banyak cta ku tok eh hihihihihi lama oo kta x bergosip gik hahahhaha NCE 5637 rindu juak ngan ko...artis tek nak hahahahahahaha anywer, hapy besday once again.....may god bless you... bla nak kawen??? ingat k promise ko ngan aku ehehehehe VVVVVIPPP pun place hahahahaha take care abg long... miss you!!!!!!!!!! Friendshipppp forever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 comments: