daebak ^_^

Thursday, March 10, 2011

kisah budak pilot~

Salam semua.... Aku muncul kembali hihihi Maaf la ye aku jarang dah update blog ni. Huhuhu bila da story best baru la aku ni rajin nak menaip ni. Ok, kalau ikut title tu mcm best je kan?? Hahaha betul aku tak tipu... Memang aku nak story kisah budak pilot ni. Excited ni. Lama dah aku tak jumpa geng yang gila pasal flight ni, nak story-morry pasal airline....dunia penerbangan la.... Dan semalam dan hari ini kira aku jumpa seorang budak ni hihihihi

Macam mna erk nak mula story ni. Nak cta pasal budak tu dulu la. Tapi aku tak leh nak mention nama ler ye heeee Budak tu student Pilot la. Sekarang ni dah tamat belajar, kira dah da lesen untuk terbang. Cuma rezeki tu belum ada lagi, so masih belum bekerja sebagai pilot kat mana-mana syarikat penerbangan. Sementara menunggu panggilan kerja, budak tu kerja kat company aku kerja sekarang hihihihi Aku n bla jumpa dengan pilot ke student pilot ke mesti excited hahaha Apa lagi mula lah celoteh kita orang. Syokkk nyer... aku dengar story dia pun aku dah excited apatah dia yang memang dah merasa bawa flight...tapi bukan yang besar ler... cuma yang kecil je, sebab masih dalam permulaan lagi... Ni flight yang budak tu bawa hehehe >>>

CESSNA 172SP ~ ni ada 4 seat hihi
Eagle 150B~ Ni ada 2 seat je hihi terinigin nak naik yg ni ^_^
SENECA V~ Yg ni elegant punya hehe sesuai utk dijadikan private flight...ada berani??
Best kan?? Seronok je dengar cerita budak tu hihi Aku speecless je masa budak tu cerita kat aku. Ni la aku cuba ringkaskan sedikit>>>

Aku yg 'sakai'~ Best kan sebab dapat bawa 'burung gergasi' tu?? Sedangkan saya yg jadi passenger kat belakang ni pun gila ni apatah lagi bagi yg duduk kat depan tu..
Pilot Junior~ Hehehe (dh mata sepet senyum, hamboiii) hihihi memang best spechless!!!!!!! Ecspecially masa 'take off'. OMG...Bila dah berada di atas ya... perasaan yang amat sukar digambarkan... Relax je bawa hihi
Aku yg 'sakai'~ wahhhhhhh gilaaarrrrr. memang best time take off huhuhu So, pernah bawa kat route mana je??
Pilot Junior~ Hmm, semua route kat swk dah bawa...Ke Miri, Bintulu, Sibu..Kuching je belum hihi memang best.... Lagipun semuanya di bawah kawalan kita. Cuma perlu alert pada sistem..Pastu kena tahu kawalan.
Aku yg 'sakai'~ Pernah tak mengalami saat yg mendebarkan??
Pilot Junior~ Memang la da... Tapi tu semua buatan la..sebab nak menberi situasi sebenar kepada semua student pilot. Hari tu saya dapat situasi bila enjin flight tiba2 mati. Kalau ikutkan hati memang takut.. tapi mesti beranikan diri.. cuba kawal situasi... Mula jatuhkan tekanan ke tahap yang lebih rendah.... Alert pada sistem..sedia pada break.... dan mula landing perlahan-lahan....
Aku yg 'sakai'~ eeeee mesti takut time tu.... Teringin la nak naik flight kecil tu...
Pilot Junior~ Boleh je naik... Kan ada company yang beri peluang untuk orang awam merasai pengalaman naik flight kecil tu hihiihi tak la mahal sangat..tak sampai 1k pun hihi

Hihihi aku story tu je la... lau nak cerita semua, alamatnya panjang lebar la entry aku ni hihihi pastu kita orang story pasal daya tujahan la, aircrash investiation la.... autopilot sistem la... rupanya break pun ada yang autopilot hihihi macam-macam la.... Pastu aku cakap kat budak tu..Aku teringin nak duduk kat depan pesawat tu... Budak tu kata ..leh je hihi (Budak ni.. semua dia kata boleh huhuhu ) Dia suruh aku cuba request hahaha ni nak buat kes rayuan ke apa. Budak tu suruh aku tinggalkan nota, buat request untuk duduk kat depan pesawat. Sebab kawan dia pernah buat request macam tu hahahaha berani ke aku nak cuba?? hehehe tengok la bila keberanian tu ada.... heeee

No comments:

Post a Comment