daebak ^_^

Sunday, March 27, 2011

lawak yg tak lawak....

Hahahahaha mesti korang akan kata apa ke benda tajuk macam tu hahahaha macam shot semacam je tuan punya blog ni kan hehehehe tapi tu je tajuk yg sesuai untuk entry aku kali ni... nak kata lawak tak juga, nak kata tak lawak pun tak juga hahahaha so kira lawak yg tak lawak??? hahahaha lantak la, janji aku nak story pasal satu cerita ni.....

Pagi tadi teman mak aku g beli barang. Cuaca memang panas giler hari ni. Jalan sana, jalan sini...tak sedar dah tengahari rupanya..Patutla perut aku rasa lain macam je.. So, kita orang pun singgah la makan jap kat Restoren Sri Jati. Pas habis makan tu... sambung balik beli barang.... Tiba-tiba kita orang kena tegur oleh akak seorang ni..... (aku cakap swk la ye, sng sikit..yg tak faham tu buat2 faham je lah heeeeee)

Akak: aie, kak nor.... kitak paduhal....kmk nga Izah tek..ya fikir mst ada kitak...
Aku: blur.... (dalam hati aku..sapa la pulak akak ni... tak kenal langsung..)
Mak aku: Aok...jalan2 beli barang..... ne anak ktk nak kecik ya??
Akak: oo nak kecik ya rah kpg..... tok nak 3 org jak ngan kmk...
Mak aku: yah, dah besar anak ktk.... xlamak gik da anak bujang la ktk....
Akak: hahaha nya la ya... xlamak gik da anak bujang kmk tok....... lak iboh suruh Izah kawen lok.... pat suh nya kawen ngan anak kmk...
Aku: (dlm hati... amboi2 akak ni.... aku tengok ank teruna dia semua masih kecil lagi... pakat nak suh aku tunggu anak dia... alamatnya masa anak dia dah besar..... aku dah jadi nenek.... da kae patut....akak oiii nak buat lawak pun biarlah berpada huhuhu) buat muka blur je lah..
Akak: Izah xkeja ka ari tok?
Aku: Ari tok kan hari Ahad....
Akak: aok la ooo ari ahad... ne da keja.. ok lah, kita tok berpanas jak kelakar rah ctok.... jalan lok..
Aku: sapa org ya mak???
Mak aku: orang sama keja.... rah hospital dolok..
Aku:oooo, nya jak kenal aku....aku xkenal langsung....

Hahahaha entah2 apa-apa la akak tu... Tapi bila dengar akak tu cakap macam tu..buat aku takut je.... aku muda lagi la... tak mau fikir pasal kahwin dulu.... kerjaya pun belum stabil lagi ni.... konvo pun tak lagi ni..... maklumlah cousin kat atas aku semua dah selamat kahwin..... semua dok tunding jari kat aku la sekarang ni..... tau mau dulu!!!!!!! aku belum bersedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No comments:

Post a Comment