daebak ^_^

Tuesday, March 29, 2011

please la.....

tindakkan yang tidak bertanggungjawab...post NAMA PENUH, TARIKH LAHIR dengan GAMBAR dekat blog yg akan mendorong kepada kecurian identiti, fraude case dan pelbagai lagi. To make things worst, tidak MINTAK KEBENARAN...

Please la..... kalau part nak maki orang memang nombor 1...Ye la kan..dah memang dasar manusia yg tak mengenang budi....... Terima Kasih ye buat sesiapa yg berkaitan.....Haishhh, sabar je lah aku ni...tengah busy2 tiba2 dapat mesej dari manusia ni...Aikkkk, apa pulak mimpi manusia ni nak mesej aku.... Sebelum ni tak pernah pun dia nak mesej aku, ni mesti ada something..... Dan memang dah agak pun.... Kat mesej bukan main je cara bercakap, clear dan tak da pun unsur maki-maki..... Ok, aku pun balas je dengan cara yg baik... ye aku akan delete entry tu.... It's simple kan??

Pastu aku dapat satu info.... wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh mengata aku rupanya.... Jangan ingat aku tak de FB ko, ko nak kutuk aku kaw2 kat wall FB ko.... Inilah manusia yg tak reti nak berfikir secara positif... langsung tak professional..... Oiiiiii manusia...please la...... kalau juz mention nama penuh, tarikh lahir, gambar kat blog leh mendorong kepada kecurian identiti...yg ko punya FB tu ape???? tak ke ada gak mention nama, tarikh lahir, tempat lahir.... gambar bukan nak kata la.... lebih detail lagi dari apa yg aku mention...Ha.... bukan setakat tu... ni lau ko mohon kerja o9.... sah semua detail ko lebih banyak lagi kan.... yg ko tu berfikiran macam tu apasal.... nak kata tak tahu pasal blog ni...aku rasa ko lebih tahu dari aku.....kalau ko nak elak sgt org curi identiti ko...sng je..ko xyah ada email, FB...semua yg berkaitan pasal internet ni... Manusia sekarang lebih bijak la..... even tak mention nama pun, leh je nak hijack.....

Tolonglah ubah perangai.... bila ko buat macam ni kat aku... memang ko nak aku buang ko sebagai manusia yg pernah jadi kawan aku...Aku tak tahulah ko ni ada perasaan ke tak....Sebelum ni pun aku buat macam tu sebab ko pernah kutuk aku kat FB ko gak.... sebenarnya bukan pasal gambar Hello Kitty tu je... Aku ingat lagi pa yg ko post kat FB ko ari tu..'Benci betul dengan dengan org yg asyik kata rindulah....best nya dapat hang out dengan kawan..... alangkah baik nya kalau aku dapat remove org tu, tapi malangnya tak leh nak buat demikian',....Even ko tak mention sapa aku tahu ko kata aku.... Aku ingat lagi masa aku post BHS KOREA...yg aku cakap aku rindu kat Nike.... ko comment kat post aku tanya sapa Nike?? tapi aku tak reply detail.... Lepas tu ko terus post apa yg aku mention tu... Dan aku terasa la....Pastu ko post gambar Hello Kitty bunuh diri... makin la aku terasa dan sedih....Ha, ada aku kutuk ko balik...aku cuma diam je kan.... so demi mengelak ko menyampah kat aku banyak, aku remove la FB ko.... Aku malas nak cari gaduh kat orang...

Sedihnya aku....bila da manusia buat macam ni kat aku.... Selama ni aku anggap ko kawan aku.... tapi macam ni ko buat kat aku..... Memang dasar manusia yg tak mengenang budi.... sedihnya aku..... Walaupun ko buat aku macam ni.... Aku tetap gak wish besday ko ari tu...tapi ko tak respon pun... Ni tiba2 mesej aku sebab nak ungkit pasal tu..Ok, fine..aku dah remove la semua entry yg da kaitan kat ko.... Nampaknya aku tak pernah ada kawan seperti ko lagi..... Haishhhh, ada gak manusia macam ni ye..... Sedihnya aku..... Teringat masa dulu, masa ko sakit...aku ihklas tolong ko..... Tak kan ko langsung xfikir pasal tu?????? Tak kan ko tak fikir apa yg kita pernah lalui sama-sama dulu??????????????? Sedih aku...betul2 kecewa........

Pastu aku nak buat additional edition...Ada ke HR buat background check kat google???? Haiya... Ini pun satu kes....Setahu aku..... As a HR, if we want d the background check..we juz call the reference or previous company lorrrrr....Ni check kat google...apakah????? Pelik betul...If follow the right way..... juz call the HR office ler..it's simple kan????

Aku rasa ko pun dah familiar ngan blog ni...normal la ada nama, gambar, tarikh lahir..... even benda tu tak mention secara langsung pun sah kita akan tahu gak kan.... bukannya aku mention ic nombor ke, no pin bank card ke, alamat rumah ke.... adoyaiiiiiiii tak kan itu punya hal terus nak kutuk aku..... cuba ko blogwalking kat blog org lain.... sma je dgn blog aku kan.....
~ huhuhu maaf la ye...mood aku ni tak betul hari ni....sedih + geram..... Aku malas nak cakap byk.... mudahan dia rasa apa yg aku rasa...Tuhan itu maha adil...ingatlah wahai manusia!!!!!!!

Buat manusia yg berkaitan... Oiiii, please la....change your attitude.... be professional...dont act like a child...... Kalau ko dah keje baru ko tahu the prosedur.....

3 comments:

  1. rilek zah, bak sabar....

    out: pasal cikgu melati, nya masih kedak dolok gik..masih ngajar kat matang jaya mun sik silap...


    New Entry: Pemandu Wanita: Berhemah VS Berbahaya

    ReplyDelete
  2. benar juak anne.... susah da kawan yg x mengenang budi.... setegal HR nya check background nya rah google,..nak kat blog kmk da mention namanya n pic nya...... HR yg temu la ....alu lah nya anok kmk..... kwn sama degree ya.... manusia yg lupa diri.... geram kmk.....
    bukan kmk mention no ic ka, no kad bank ka...
    normal la blog ada pic, nama ngan tarikh lahir... maka nya tauk juak pasal blog....suka la ya cari pasal ngan kmk....

    ReplyDelete
  3. sabar jer la.. coz we are in the same shoes. and i understand how it feel. i just cam tak caye je laa because me and that girl used to be a bestfriend.. now, not anymore.. now i understand why she don't say anything when i wish her birthday.. sedih memang sedih.. tapi, nak buat macam mana orang dah tak nak kawan dengan kita.. dulu, aku betul2 percaya kat dia ni.. so, bila jadi macam tu.. aku memang serik dah nak percaya kat orang.. kecewa~~~ x sangka dia sanggup buat macam tu kat aku, sebab between us, memang tak ada masalah..

    ReplyDelete