daebak ^_^

Friday, April 1, 2011

gelaran baru~

Assalammualaikum semua!!! Dah di bulan baru la sekarang...xsangka kan?? kta dah hampir berada di pertengahan tahun 2011. Nak tahu tak macam mana kerjaya aku sekarang?? heeee Alhamdulillah, syukur tak terhingga...Seronok sangat2...terasa kebahagiaan tu. Hari pertama tu rasa kekok gak la. Al-maklumlah, ni pengalaman pertama mengajar. Bila kembali ke sekolah ni, teringat zaman sekolah dulu-dulu...Lagipun aku jumpa semula cikgu-cikgu yang pernah mengajar aku dahulu. Sungguh aku Rindu!!!!! Cepat betul aku membesar!!!!!

Nasib la aku mengajar sekolah rendah. Tu pun aku dah rasa nak sakit tekak. Lebih-lebih lagi lau masuk kelas yg budak2 nya agak nakal sikit. Geram gak aku, tapi kita kena sabar lah. Heeeee aku dapat gelaran baru... agak segan gak aku nak cakap....hihihihihii budak-budak panggil aku ustazah................. heeeeeee ala, malunya aku hehehehe hari pertama aku ari tu, agak blur...sebab tak tahu nak ajar apa... Lagipun aku byk sit in kelas cikgu lain.... Bila dah masuk hari kedua, alhamdulillah...aku tak boleh tangkap...apa yg perlu di ajar.... Serius..aku dah rasa kembali masa zaman aku sekolah menengah agama dulu...Rindunya aku.... Kalau diberi peluang, aku nak sangat kembali ke zaman tu...Sayu je bila ajar budak2 ni mengaji.... Mudahan ilmu yg aku sampaikan ini diberkati....

Semalam pun dah join meeting guru...Sudah..minggu depan budak-budak dah start exam... Aku pun dah da tugasan..jaga budak exam..... Hari ni hari ketiga aku...seronok la mengajar ni... Nasib baik gak ada budak KPLI yg praktikal kat sekolah tu... Secara kebetulannya gak, dia org pun sebaya ngan aku...Lepas ni leh la dapatkan tips dari dia orang...Mudahan nanti giliran aku pulak nak join KPLI...AMIN~

~ Tak sabar nak tunggu hari Isnin.....Aku suka budak2 aku......^_^

No comments:

Post a Comment