daebak ^_^

Sunday, April 10, 2011

perpisahan ini~

Aku ni bukan jenis yg suka layan sgt lagu melayu ni hihihi bukan nak kata aku ni sombong k, tapi aku ni memang jarang sangat nak layan lagu melayu ni...kalau aku dah suka lagu melayu tu..ha, memang lagu tu power la..... kira yg terbaik hihihi bukan mudah tau lagu melayu ni nak menambat hati aku ni..... hehehehe tolong jangan muntah!!!! Mula-mula masa aku dengar lagu ni... macam da gaya lagu nasyid je hahaha muzik slow, pastu gaya nyanyi pun versi nasyid je..... lirik lagu pun ala2 nasyid.... sebab pa.... ye la kan kalau lagu nasyid ni lirik nya ringan je.... kira memberi peringatan kepada manusia... ada unsur cinta kepada Tuhan, Manusia...Sahabat.... sebab tu aku kata lagu ni lagu nasyid hahahahaha

Lepas tu, bila dengar radio Hot Fm..... cun lagu ni berkumandang..bila DJ kata lagu ni dinyanyikan oleh Aizat feat 1st Edition....Aik, sejak bila pula si Aizat ni nyanyi lagu nasyid... 1st Edition ni memang aku xtahu pun bila lah wujudnya group ni hahahaha la......rupanya lagu melayu biasa..... Tajuk lagu Perpisahan Ini..... Best lagu ni.... lirik lagu pun best....muzik arrangement pun memang terbaik...... credit to Aizat and 1st Edition... memang satu gabungan yang menarik.....Syabas....... Jom kita hayati lirik kata lagu ni.....

Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini
Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

No comments:

Post a Comment