daebak ^_^

Friday, April 8, 2011

please respect other religion.....

Bila dah lama aku tinggalkan blog aku ni...done with update my own blog....ha satu lagi, rasa macam tak lengkap je lau tak datang singgah kat blog-blog yg aku follow....... Tersentap sejenak bila lihat tajuk entry tu....aku-kecewa-dengan-tuduhan-islam.html

Tapi aku tidak terus gelabah........ I respect you as my sister...so please don't do like that anymore sis.....I think it's not the issue.... You better be profesional..... buat apa kisah kan dengan kata org..... org yg memburukkan agama org lain adalah sama dengan org yg tiada pendirian yang teguh dalam beragama..... org lain kata xsuka kristian sebab.... dan anda pulak buat statement balas kata anda xsuka Islam sebab..... Plez,, it's sensitive issue kalau nak dibangkitan.... bukankah bila anda mengeluarkan penyataan demikian telah menjadikan anda seperti manusia yg menyatakan statement demikian juga.... Kita hidup ni masing-masing ada agama yg dianuti... plezzz respect each other....tak payah nak cari kesilapan agama yg lain........ Kadang-kadang manusia yang terlalu optimis....sukar hendak menerima tuntutan agam lain..... We live at one planet name Bumi, live at one country name Malaysia...so we much respect each other..... I don't mean to hurt you sis... I also Muslim....and I also feel suck when read about it..... That my opinian....I hope you understand what I mean.....peace no war....one nation.....

1 comment: