daebak ^_^

Friday, July 8, 2011

Ceritaku di sebalik Bersih 2.0

Buka TV, radio, FB...blog...bla....bla... semua sibuk pasal perhimpunan Bersih 2.0 yang akan diadakan pada esok hari iaitu Sabtu, 9 Julai 2011. Hmmm, sejauh manakah perhimpunan esok akan berlangsung??? Kita tunggu dan lihat je esok ye... Duduk diam2 kat rumah hahahaha aku sah ler duduk rumah je, jarak Sarawak dgn KL tu tersangat ler jauh.. Kecian tengok orang2 yg duduk berdekatan dgn KL la, lebih2 lagi para2 peniaga kat Jalan TAR tu.... dia org pulak yg kena tempias kannn....

Hmmm, aku bukan nak komen panjang pasal Perhimpunan Bersih 2.0 ni. Aku pun tak sokong mana-mana pihak, senang cakap aku ni duduk atas pagar je hahahaha Aku ada kisah tersendiri di sebalik perhimpunan Bersih ni... Kisah ni berlaku masa perhimpunan bersih yg pertama kali... hmmm tak silap aku masa tahun 2008 ke 2007... antara dua tu la.... Opssss, jangan ingat aku join pulak ye.... meh, dgr dulu cerita aku...

Kisah nya mcm ni.. Masa tu aku dgn beberapa la kwn2 aku yg lain, kiranya ada 5 org la... Al-maklumlah time tu masih baru lagi, budak yg suci murni hahaha budak kpg belajar kat KL... so biasa la time cuti harus nak berjalan cuci mata. So, masa tu kita org berlima jln2 la pergi KL.... Naik komuter dari Seremban ke KL Sentral... Pastu naik Train ke Stesen Masjid India... Time ni kita org tak tahu pulak kat area Masjid India org dok sibuk pasal Perhimpunan Bersih... huhuhu tersgt la nerd kta org time tu *_* 

Turun je dari train, kita org jalan terus ke arah kedai2 kat JLN TAR tu... Time ni kita org dah perasan banyak giler polis... Ada gak yg dok pelik lihat kita org eheee kita org ttp buat selamba je... bukannya buat salah kan so apa yg takut.... Bila dah sampai kat area masjid, baru perasan ramai org tgh berhimpun time tu.... Kita org masih tak tahu lagi apa yg berlaku, syok pulak tu shopping barang....

Dipendekkan cerita, kita org dpt tahu yg tu perhimpunan bersih... Ni adalah salah sorang kwn aku ni hahahhahaha aku nak gelak bila igt... dia pakai baju warna kuning.... Mula2 tu dia pelik gak la, sbb ramai yg asyik tengok dia.... hahaha bila kta org jln ke arah Sogo tu baru perasan yg tu perhimpunan bersih bila tengok T-Shirt Bersih yg diguna oleh ahlinya... siap ada logo lagi... Kawan aku mmg teramat la malu... Hingga dia kata nak tukar baju hahahaha kecian dia.... 

Perjalanan kita org sampai Sogo je la... Lagipun byk gak kedai yg tutup awal.... Hm,, tapi kan masa kita org pergi tu xda pulak org ramai buat kecoh... dia org cuma berhimpun, pastu ada yg berucap.... Aku bukannya apa... Mcm tak adil pulak kan, hanya kerana Perhimpunan Bersih esok.... byk jln yg ditutup, harus peniaga pun tak buka kedai la gamatnya.... Aku ada gak baca berita yg menyatakan sesiapa yg pakai baju kuning even tak da logo bersih pun kena tangkap... Makkk aiiii, kalau lah semua ni dikuat kuasa masa perhimpunan yg pertama tu..alamatnya kita org berlima dah masuk lokap #_# 
Apa2 pun peristiwa tu akan menjadi kenangan buat kita org berlima~

~ Kospirasi..konspirasi.... cukup-cukuplah wei..... Ingat akhirat!!!

1 comment:

  1. jgn b'diri di atas pagar jak .. penting ntuk kta ambik tauk psl negara kita .. sbb kita yg akan pilih sapa yg nk pimpin kita .. renung2 kan slamat b'amal .. heehee

    ReplyDelete