daebak ^_^

Saturday, July 30, 2011

say good bye....

Salam semua,

Apa kabar semua?? Aku rasa blog aku ni dah semakin boring tanpa n3 baru... Adoiii, aku betul2 sudah diserang virus MALAS.... Terlampau sangat.... Mungkin kerana tiada yg istimewa sgt berlaku di bula Julai ni... Oh ya, sbt pasal bulan July ni, nampaknya hari ni dah 30 July 2011... 1 hari lagi di bln July... pastu kita say bye-bye kat July. Apa yg pasti Selamat Datang untuk bulan Ogos.... sekaligus Ahlan Wasahlan untuk bulan Ramadhan... Sungguh tidak sabar!!!!

Hmmm, hati terasa tidak begitu gembira di bulan July ni.... Banyak sgt yg berlaku... Itu semua dugaan yg kena ditempuhi... Ya, itu semua sebab ALLAH nak uji aku kan... Mmg kena sabar banyak2.... Tak sabar nak say good bye for July.... Moga bulan baru yg bakal dtg ni akan memberi sedikit keceriaan... bukan utk aku saja, tapi buat my chingu Ruth.... Only us know right chingu~

Ramadhan dah nak muncul ni... So, bagaimana dgn persiapan korang??? Aku dah start melatih diri berpuasa... Awal bulan ari tu aku dah start puasa, tapi bila diserang sakit 1mgu lps tu aku stop jap.. Ni Alhamdulillah... dah puasa balik dan InsyaALLAH bakal diteruskan dgn yg wajib puasa di bulan Ramadhan... Bagi sesiapa yg tak ready tu, kena la buat persiapan diri... bukan setakat menahan diri dari lapar je tau.... kena ready luaran dan dalaman serta meliputi semua aspek.... Harap2 ibadah puasa yg kita bakal lakukan nanti bukan setakat biasa shja tetapi boleh mencapai tahap mabruk....AMIN~

No comments:

Post a Comment