daebak ^_^

Friday, September 16, 2011

Aku seorang perempuan

Tadi sempat blogwalking kat beberapa blog yg agak famous... Baca n3 dia org, wahhh mmg menarik.... macam-macam ada.... Aku tertarik kat satu n3 ni yg bercerita pasal PEREMPUAN.... blogger tu kata kaum perempuan ni ada yg tak tetap pendiriannya... Kira ala-ala byk kerenah, sng kata cerewet la....

Hmmm, bagi aku 50% ada betulnya... Sebab perempuan ni boleh bertukar pendirian mengikut situasi... Tapi ada juga yg mmg tak pernah kekal pendiriannya. Kat org ni kata lain, bila jumpa org lain pulak... kata lain lagi... Yang jenis macam ni bahaya.... 

Bagi aku mudah je.... kalau ko betul-betul nak jadi seorang perempuan yg disegani, ko kena bijak menjaga pendirian diri.. Bukan hanya tahu nak pakai pakaian cantik-cantik, pakai kasut tumit tinggi, beg berjenama, mekap tebal mcm tepung...dah dikira perempuan yg ada class... Huh, siapa yg pgg prinsip macam tu mmg silap besar la.....

Eh, apa aku ni... Aku perempuan gak...tapi macam kutuk kaum sendiri je... Hmmm, aku bercakap mengikut pengalaman sendiri... Sebab aku cukup kurang senang dgn perempuan yg kat luar je nampak menarik... tapi kat dalam.... nauzubillah.... perangai... susah aku nak cakap.... 

Kesimpulannya, biar la kat luar kita nampak kurang menarik... Janji kat dalam kita yg terbaik. Sbb tu aku suka kat pepatah Inggeris ni " Don't judge the book by its cover".... So, buat perempuan di luar sana, sama-sama la kita memantapkan diri/// ^_^

No comments:

Post a Comment