daebak ^_^

Saturday, March 24, 2012

This Is Me

Beberapa hari ni aku sibuk dowload variety show hehehe biasa la bila line broadband tgh laju ni, tanpa membuang masa terus ambil peluang utk dowload apa yg mampu. Ni dah start nak slow balik. Tapi tak kesah la sebab lepas ni dah nak bulan baru, lagipun dah bayar awal broadband utk bulan ni.

Hari Khamis yg lepas dapat call dari AA. Biasa la nak promote pasal pakej dia orang. Sembang punya sembang, dia tanya pulak betul ke aku ni orang Sarawak. Dia ingatkan aku orang Kelantan sebab sleng aku cakap ada bunyi org kelate.

Aduh, ada lagi sorang yg cakap kat aku mcm tu. Dulu masa study degree pun, banyak member Semenanjung kata yg aku ni tak mcm org Sarawak. Bila ckp Bahasa Melayu baku, sure bunyi mcm org sana. Bak kata dia org langsung takde bunyi sleng Sarawak. Siap dia org compare kan aku dgn member Sarawak yg lain.

Hmmm, aku pun tak tahu nak cakap apa. Banyak dah org kata aku mcm tu. Rasanya aku pernah juga buat n3 pasal ini tahun lepas. Ya, mmg ada pun... Ini dia... nape-xpercaya-ke-aku-org-swk.

Apa-apa pun, aku ttp org Sarawak. Hehehehe This Is Me.... I' m Sarawakian....

No comments:

Post a Comment