daebak ^_^

Sunday, July 22, 2012

Bulan ramadhan, dgn suasana baru -_-

Assalammualaikum... Anneyong!!!

Rasanya kali ni aku betul2 pecah rekod. Lama giler tak update blog... banyak n3 yang aku dok peram, entah bila la nak publish -_-

Sebelum aku berceloteh dgn panjang lebar, tak terlambat rasanya aku nak ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan buat semua umat Islam di dunia ni... Moga Ramadhan kali ni akan memberi seribu makna dan lebih baik dari bulan Ramadhan yang sebelum ni.

Tahun ni, aku sambut Ramadhan dengan suasana yg berbeza... Ist, kat tempat baru... maknanya di sini tiada kawan2 yg aku kenali... 2nd, kena belajar sahur n berbuka sorang2... Aduh, part ni aku tak leh tahan.... tahun2 yg lepas, walau pun tak berbuka/sahur dgn family... tapi ada juga kawan2... Kali ni aku betul sorang je.... terasa macam perantau giler2....sedih dan kesunyian -_-

Kadang2 bila aku fikir, semua ni menjadikan aku seorang yg lebih kuat!!!! Hmm, banyak nak cerita ni... tapi dalam masa sekarang macam tak tahu nak luahkan mcm mana.. Mood nak berbelog jatuh merundum... Nak blogwalking pun aku takde masa...

Tak sabar nak tunggu masa nak balik Sarawak... Tahun ni aku pecah rekod lagi... Buat kali pertama, balik kampung masa petang Hari Raya... Diulangi sekali lagi.... Petang Hari Raya Pertama -__- Itu pun nasib baik my best chingu bagitau ada tiket murah, lau tak... aku mmg dh plan raya di perantauan tahun ni..... Sempat la aku Solat Sunat Hari Raya di Masjid Putrajaya nanti... Malam raya nanti plan nak shopink sakan.... mst murah2 sbb dah last day... Huh, cian pulak kat mak aku... tahun ni dia kena buat kerja sorang2....

Oh, semoga aku diberi ketabahan di tahap maksima!!! 

No comments:

Post a Comment