daebak ^_^

Tuesday, August 14, 2012

Mood ke laut, terasa makin sunyi -_-

Hmmm... mengeluh je bunyi aku ni kan?? Mood hari ini ke laut... Terasa sunyi sangat... Mungkin sebab terasa sangat cemburu mengenangkan adik-adik aku semua dah berkumpul kat rumah. Mak aku, adik aku semua dah cuti minggu ni. Tinggal aku sorang je yang still terkontang-kanting di perantauan ni... Jeles sangat bila adik aku bagitau yang dia org dah beli itu.. ini.... Mesti dia org tengah busy buat persiapan raya sekarang... -_-

Lagi la aku rasa bertambah sunyi bila sorang-sorang diri kat bilik ni. Teman aku hanyalah dinding bilik, bantal, tilam dan laptop... Oh, tak dilupa kipas kesayanganku...  Kalau nak bersembang pun kena sembang dengan dinding... sakit hati bila takde respon haahaha parah... parah.... nampak sangat kau tak keruan Izah... Org Sarawak kata 'perer'.... -_-


Tadi di office, berkali-kali je pesawat peribadi dan jet berlepas... Itu mesti banyak customer sewa nak pergi perjalanan jauh. Pastu petang dalam jam 2, aku tengok ramai je org dok tunggu kat bawah.. Ni mesti org besar nak naik jet tu... Sah, org besar office aku nak balik negerinya. Kebetulan sama pulak negeri dgn aku.. Oh, melonjak-lonjak je hatiku .... 'Boleh ka bawa ku bersama??'... Tapi apa kan daya aku hanya pekerja biasa... kuli batak sahaja, tidak layak utk bersama org besar2 ni....

Dah la Jumaat ni company aku shut down, so semua pekerja dibagi cuti awal... Syok cuti awal... TAPI aku la yang tak syok.... sebab petang raya baru balik kampung... Hmmm, sedih mengenangkan nasib sendiri.... Hahaha itu la ko Izah, nak sangat kerja tempat jauh... sendiri cari penyakit... Aduh, hati perempuan ini kadang2 sgt sensitif kan???


Izah!!!! Semangat!!!!! Hehehe kasi semangat pada diri sendiri... Sudah hampir 2 bulan aku hidup keseorangan ni... Terasa amat sunyi... tapi kena belajar juga kan?? Bak kata mummy aku..' Hidup di kubur nanti juga sendiri... ' Ia, belajar merasai kesunyian itu supaya mengingati diri pada takutnya MATI dalam kekufuran dan kegelapan.....

DULU aku selalu pasang angan-angan.... 'Best nya kalau satu hari nanti aku boleh kerja di syarikat yang ada kaitan dengan flight... boleh tengok flight hari-hari...'............................. sekarang dah dpt tgok flight 'take off''.. 'touch down'... , lalu airport hari-hari..... cuci-cuci mata hehe

SEKARANG >>> 'Bestnya kalau dapat sorang Pilot ni kihkihkih... leh la bawa aku naik flight hari-hari... Tidak payah gusar memikirkan nak beli tiket flight balik kampung.....' ^_^ Oh.....Izah yang buang tabiat.... layan jak kawan-kawan *_*

Officemate aku tanya aku 'Izah mmg suka flight ke??'...

Harus.... Aku ni dari kecil suka flight... Nama je perempuan tapi minatnya sangat luar biasa... Kalau orang perempuan lain suka bunga ka... anak patung ka.... TAPI aku... suka flight hehehe ^_^ Aku masih ingat lagi masa aku kecil dulu, ayah aku belikan boneka flight... original lagi tu MAS punya flight model Boeing 747, zaman tu Airbus belum ada lagi... Suka giler aku... Hari-hari main sampai bahagian sayapnya patah... Sebab tu kot sekarang, aku sangat suka duduk dekat sayap ^_^

Kenapa erk aku suka flight??? Sebab aku suka hahaha aku suka fly... Boleh tengok alam yang indah ciptaan ALLAH... Subhanallah.... 

No comments:

Post a Comment