daebak ^_^

Friday, April 5, 2013

Perjalanan MengenaliNYA P.2 ^_^

Sambungan dari ini perjalanan-mengenalinya

Selasa (26 Mac 2013)

Hoye2.... ^_^ Aku kalau nak fly mmg hati bunga-bunga.... Macam nak 3 bulan juga la tak naik flight hehe Dalam kegembiraan tu, terselit juga sedikit gusar.... First time ni nak fly ke Tawau.... Dah la 3 jam.... Oh, aku belum pernah lagi naik flight selama tu.... Sempat berdoa jap...... Harap2 mmy aku punya flight jam 10 pagi nanti berjalan dengan lancar... Aku punya flight sedikit awal....

Rasa macam segar sangat naik flight awal pagi ni.... Cun jam 7 pagi, flight aku ke Tawau take off... Aku pun ready nak tidur..... hahaha penat berjaga di KL Sentral dan LCCT... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Ingatkan nak tidur sampai time landing kat Tawau Airport... Tapi, mata ni automatik terjaga selepas 1 jam 1/2 aku tidur.... Dah terbiasa barangkali.... Rasa sengal-sengal jak buntut hahahaha 3 jam tu dalam flight.... hahahaha aku perasan ada mamat kat depan aku dok tengok-tengok hahaha eh, bukan aku perasan la... TAPI REALITI hahaha dia mcm nak tegur.... aku buat dek sebab nak sambung tidur lagi.... hahaha

Cuba2 nak tidur balik tak dapat pulak... Lagipun dia org kat depan aku ni rancak sangat berbual... mengeliat jap hahaha pastu senyum kat dia org... Na, kan betul tekaan aku tadi... Mamat kat depan tu mmg nak tegur aku.... Dengar jak sleng nya aku dah dapat agak mst org Sabah hahahaha sembang punya sembang..... mmg jenis banyak cerita la mamat tu... Dia ingatkan aku org kpgnya.... Last baru aku kata yg aku ni org Swk hahaha ndak percaya dia hehehe mungkin dengar sleng Sabah aku kot..... dia ingat aku org Sabah.... Sekali aku buka mulut cakap Swk baru na dia percaya..... Apa2 pun org Tawau mmg peramah... Seronok juga sembang dengan mamat tu dan pak cik depan aku......

Akhirnya, masa yg ditunggu tiba... Landing time..... tiba2 dup.... dap.... dup... dap... hahaha apakah??? Landing jak, terus on HP... Mak aiiii byknya miscl...... aku dah rasa semacam.... Got mesej from mummy....

 'Izah dah sampai? Ada berita sedih... Mmy x dpt pergi Sabah n Swk... Ada kes.......'
Huarghh, haru-biru... aku sorang la kena menempuhi perjalanan ni.... Terus cl sahabat aku....Pak Cik aka  Ngegek aka sunshines.... Sebenarnya, aku macam kelam-kabut dengan berita yg mmy aku sampaikan.... Bila dah jumpa dgn 'ngegek', lega sikit hati aku... Ngegek kata tak pe lah.... Kalau mcm tu malam ni tidur di rumahnya jak... What??? Ommo, andheyo!!

Lau ikut perancangan sebelum ni, Semporna mmg termasuk dalam list perjalanan aku n mmy. Tapi angkara kes pencerobohan tu, aku n mmy cancel plan pergi Semporna... Kiranya akan bermalam di Tawau jak di rumah kawan mmy.... Itulah, takdir ALLAH tiada yg dapat menjangka...Aduh, tengok2... Lain juga yg menjadi... Andai itu takdirnya.... Takdir mmg membawa aku utk singgah ke Semporna juga.... 

Sebelum tu, aku sempat mandi lagi di Airport Tawau hahaha... Selesai semua urusan.... terus gerak ke bandar Tawau....  Lepak-lepak dengan kawan GEMS dulu, adik Mail merangkap buddy angel aku dulu..... Sempat juga, jumpa sekejap kawan zaman study degree dulu c Iqa dengan anaknya Kimiey.... hahaha Meriah juga kami.... Kawan lama kalau dah lama tak jumpa mmg panjang ceritanya.... sambil bercerita, makan2.... terlupa suda aku mau mengambil gamba hahaha terlalu asyik bercerita katakan hahaha

Dia orang bawa aku singgah d Central Market... Oh, yang ni bukan CM di KL ya tapi CM di Tawau... rambang mata aku dibuatnya.... borong amplang, biskut cincin dan kolagen.... murah gilak!! Rasa macam nak jak borong banyak lagi, tapi bila fikirkan yg perjalanan aku masih jauh lagi aishhh kena limit juga hahaha Dalam jam 5.30 petang, ngegek ajak gerak ke Semporna pulak.... 

Perjalanan ke Semporna lebih kurang macam dari tempat aku Serian nak ke Kuching..... 1 jam 1/2 juga la lau bawa steady jak.... Sepanjang perjalanan aku disajikan dengan pemandangan pokok kelapa sawit hehehe jalan agak gelap juga..... tapi panoramanya terlalu indah hahaha akibat terlalu asyik, aku lupa hendak mengambil gambar.... hehehe

Dalam perjalanan tu, aku perasan... aik?? Laksa Sarawak??


Aikkk, laksa swk di Semporna?? hahaha tak jelas?? nahhhh


Yang ni jelas dah... Laksa Sarawak hahaha aku tanya ngegek dia boleh gelak pulak.... ndak perasan katanya hahaha 'Ngegek... ngegek... 26 tahun dah ang di cni... ndak perasan juga.....' hahahaha org swk juga la perasan hahaha

Bila dh nak sampai pekan Semporna, jalan mcm jammed... Ngegek kata polis buat road block.... Biasa la kan mengawal keadaan..... Kami singgah jap beli kek.... Besday adik ngegek hari ni.... 

Sampai di rumah ngegek.... sembang jak dgn mak dan adik2 ngegek.... Pastu mandi..... Fuh, terasa sangat lega bila dah mandi.... sembang jap dengan adik ching dbiliknya... Pastu dia org ajak makan.... Pas mkn rehatkan diri, tengok tv.... sambung lagi bercerita..... Bila aku tengok ngegek dah tertidur depan TV... aku pun masuk bilik... kecian ngegek, penat barangkali.... 'sory ngegek, ndak mengejut ang msa tu.... kecian tgok ang dah tertidur...'

Ingatkan bila di bilik nak tidur hahaha sambung lagi aku dan adik ching bercerita.... rasanya dalam jam 1 lbh baru kami tidur.... zzzzzzzzzzzz

::: Walaupun bermacam ura-ura yg aku dengar tentang kes pencerobohan di Lahad Datu dan Semporna... Alhamdulillah ketika aku berada di Semporna, keadaan aman juga.... Terima Kasih buat ngegek sekeluarga.... Berada di rumah kalian terasa macam di rumah sendiri..... hehe ^_^ :::

~ Sambung lagi d next n3.... Pagi di Semporna sangat indah.....
 


No comments:

Post a Comment