daebak ^_^

Tuesday, April 9, 2013

Perjalanan MengenaliNYA P.3 ^_^

Sambungan dari ini perjalanan-mengenalinya-p2.

Rabu (27 March 2013)

Good Morning, Sunshine.... ^_^ Tersedar bila terasa kaki dicuit oleh seseorang... Oh, rupanya dik ching! hahaha Ya ampun, lewat dah.... Inilah gara-gara tidur lambat semalam huhuhu cepat2 pergi gosok gigi dan cuci muka. Sempat gelak2 lagi aku dgn dik ching d bilik mandi hahaha Yang penting, sejuknya!!!

Dik ching kata tangan aku sangat sejuk hahaha Selesai solat, ndak menyambung tidur... Sembang2 kami... Tiba2 da org dr bilik sebelah menyampuk hahaha Ngegek ni kacau daun betul la... hahaha Bila terasa bahang matahari, dik ching ajak p luar rumah.... Wah... chenca eppuna... Pagi di Semporna sangat indah!! Sedang aku khusyuk tengok matahari yg bersinar, dik ching ajak tengok album keluarga....

Psttt, terkejut tengok gambar ngegek masa kecil hahaha lainnya... Macam sunshine!! Dari situ timbul idea utk bagi nama baru utk ngegek... Sunshine!!! Hahaha tengok ayah ngegek macam busy jak pagi hari... Terasa macam nak tolong tapi segan hihi

Pastu siap2 mandi sebab nak g jalan2 di pekan Semporna.... Usai sarapan kami gerak.... Dari rumah ngegek ke Pekan Semporna tak jauh sangat.... Ngegek siap bawa aku lalu Kampung Simunul... Kampung yang kecoh dengan kes pengganas sulu....

Destinasi pertama kami ialah Semporna Ocean Tourism Centre.... Terletak di tengah-tengah pekan Semporna... Bayaran yang dikenakan cuma RM2 per person....

pemandangan yang cukup indah
bersama adik ching dan adik bojeng
peaceful.... amazed.... tengok laut mmg boleh menenangkan hati dan fikiran.... Subhanallah!!
Thanks so much ngegek, dik ching dan dik bojeng

Cuci mata sambil tenangkan fikiran ^_^

Puas cuci mata tengok gambar2 tadi?? Hehehe nanti jemputlah datang Semporna... Tengok real lagi siuk!!! Angin sepoi2 bahasa.... rasa bahagia jak hahaha Lepas tu ngegek bawa kami pusing2 pekan... Tengok la kedai, perpustakaan, sekolah dll... Pastu singgah Kampung Bugaya.... Nak jenguk jap kawan aku masa degree dulu sebelum aku fly ke KK malamnya.... hahaha sesat juga kami mencari rumah kawan aku tu... Nasib baik ngegek penyabar orangnya.. ngeeee so sorry ngegek *_* Setelah 2 kali tersalah, jumpa juga kami rumah Iqa.... 
Iqa dan anak pertamanya Kimiey....
Usai itu, kami gerak ke destinasi yang seterusnya.... Bayaran yang dikenakan RM2 per person juga... Cuma lainnya di sini, kita boleh tukar tiket tersebut dengan minuman... Sambil2 tengok pemandangan boleh minum basahkan tekak yang dahaga hehe 

Korang perasan tak tempat ni?? Pernah tengok cerita 'Duyung' keluaran KRU?? Di sinilah tempat pengambaran cerita tu.... Ngegek siap tunjuk mana rumah c apek, rumah aspalela dalam cerita Duyung tu hahaha Kalau dah tengok laut... aku tak peduli sangat dengan benda lain.... Yang penting menghayati saat yang ada itu hehehe Dia org kata angin laut ni panas, bawa hitam.... Hahaha ndak kisah la hitam ka apa, janji aku suka laut!!!

Bila dekat nak masuk Zohor baru kami gerak balik rumah... Sampai di rumah rehat jap, keringkan peluh... Pastu, aku kemas2 barang dan solat jamak terus... Usai solat, dik ching ajak makan.... Lepas makan, rehat jap, sembang dengan mak ngegek... Sempat layan Korea jap... Kpop Star hehehe Rasanya dalam jam3 petang macam tu aku dan ngegek gerak ke Tawau.... 

Setiap pertemuan, pasti ada perpisahan... Hati mula diusik hiba..... Walaupun baru 1 hari di rumah ngegek, aku tak rasa kekok...Family ngegek sangat2 peramah... Bila salam dengan nenek ngegek, aku teringat pulak dengan 'mbah' (bhs jawa utk nenek) aku... Pilu pulak hati... Moga 'mbah' sentiasa dicucuri rohnya.... Amin... Salam2 dengan adik along, adik bojeng, adik ching dan emak... pastu ucap terima kasih kat ayah dan dik Nobit.... Say bye2 to Semporna... Terima Kasih untuk segalanya~

Sampai di bandar Tawau, aku dan ngegek lepak jap di highway sambil tengok laut lagi....


Menghabiskan saki-baki masa dengan bersembang... banyak juga cerita... hahaha macam tak pernah habis pulak cerita kita ni kan ngegek.... Bila dah petang sikit baru kawan kami c Mail sampai d bandar... Ingatkan mau tunggu kawan kami c Jill balik kerja sekali tapi macam lambat pulak nak sampai airport. So, lepas solat Mahgrib... aku, ngegek dan Mail terus gerak ke Airport Tawau.... Flight aku ke KK dalam jam9 malam... Terdapat sedikit kekeliruan di sini bila dik Paie kata flight aku diawalkan.... Hahaha sebenarnya flight yg diawalkan itu adalah dari TWU-KL... Tapi aku kan 'burn' tiket tu.... Aishhh, dik paie pening aku lagi la pening... So sorry ngegek n Mail... Kacian kamu.... Kalau ndak sempat juga kita makan d bandar Tawau... 

Boarding Time!!! I hate this feeling.... Sedih jak... na.... Terima Kasih banyak2 ngegek dan Mail... Kamu urang sanggup tunggu sampai saya mau fly.... Walaupun 2 hari 1 malam jak di Tawau dan Semporna, aku dah puas hati...... Ada rezeki aku datang lagi!! Next mission.... Jejak kaki di Pulau!!!

~ Bye2 Semporna... Bye2 Tawau.... Hi Kota Kinabalu.... Sambungan di next n3 ^_^

Sunshines ^_^

No comments:

Post a Comment