daebak ^_^

Sunday, May 12, 2013

Geng bas sekolah~

Assalammualaikum... Anneyong... Ahlan Wasahlan...

Banyaknya n3 yg diperap hahaha rasanya n3 yg di KK hari tu dah hampir basi hahaha Minggu lepas busy sikit sebab banyak temujanji. Alhamdulillah, temujanji dengan chingu Enot Musfa berjalan dengan lancar. Finally, setelah 4 bulan tak jumpa, dengan izin ALLAH kami bertemu lagi!!! Temujanji itu akan di update di n3 yg lain, ngeee kena tunggu Enot upload picture dulu hehehe Anywer, thanks so much chingu... Dapat Hello Kitty ^_^ I like it!!! ~ Miss u already chingu~

Temujanji kedua pula dengan geng bas sekolah. Eh, saja je nak letak geng bas sekolah padahal geng Sarawak. Rakan sekerja aku, anak perantau sarawak... Abg Ngah ajak makan tengahari kat rumah dia. Fuhh mmg mengancam... Air tangan abg ngah... menu kampung... masakan Sarawak... Terung Asam rebus, ikan masin terubuk goreng dengan cencaluk Sarawak... Sungguh menyelerakan.... Pastu abg ngah suh aku buat cucur ikan bilis sbg menu tambahan, mmg betul2 mecekik darah la.... Lepas makan, rehat jap, sembang2 kisah macam mna leh merantau kerja di Semenanjung.... Sesi luahan hati antara aku, Jerry dan abg ngah hehehe Pastu giliran aku pulak siapkan bahan utk menu utama kami..Mmg makan je kerja kami hari tu~

Niat asal nak masak Laksa Sarawak... Tapi yg syahdunya..... Paste Laksa Sarawak yg abg ngah ada dah expired!!!! Hahahaha abg ngah... mcm mna leh tak perasan!!! Meraung kami kat dapur masa tu huhuhu mengenang nasib paste Laksa Sarawak yg dah expired hahaha Oleh kerana itu, menu asal terpaksa ditukar kepada Beehoon Kari.... Bagi menyedapkan lagi, kari ayam dicampur dengan ubi keledek.... Tarrra, finally jadi juga!!!
Laksa Sarawak kena tukar jadi Beehoon Kari~


Ajak kawan2 yang lain makan juga... Dah rasa macam ramah tamah adidlfitri di perantauan la pulak huhuhu Meriah!!!


Selesai makan, abg ngah dan Jerry ikut aku balik rumah sewa aku... Bersedia utk berkhidmat, tolong aku pindah rumah... hehehe Ringan sikit beban aku bila ada jejaka yg sedia membantu.... 

Bersedia untuk berkhidmat hahaha
Selesai pindahkan barang ke rumah sewa baru, kami teruskan perjalanan ke Sunway Pyramid... Movie time!! Abg Ngah yg beria sangat nak tengok cerita '99 Kali Rindu'.. JIWANG!!! hahahaha Oleh kerana tiket wayang jam 11.45 malam... sebelum tu sempat lagi posing!!!

Abang Ngah Helmi
Jerry ^_^  'Busy ke???' tagline wajib!!
3 of Us~ Anak Perantau...
We again ^_^
TOGETHER~
Ehem.... ^_^
Wayang Time!!!!
Movie '99 Kali Rindu' memang terbaik... Banyak kata-katanya yg aku suka!!! Inspired me!!!! Habis tonton wayang, hantar abg ngah n jerry kat rumah dia orang....aku n roomate aku pun balik rumah... zzzz time setelah berpenat seharian ^_^

::: Teringat zaman study dulu.... Terutamanya kat Abg Long Stanz aku.... "Abg Long, igt x dulu aku slalu kata, cuba la birthday ko 13/9 kan best hehehe leh sama dengan aku"... Ceh... hahaha Birthday abg long aku 19/3... dulu geng aku masa study degree cuma geng 13st hehe aku 13/6, ayau.. 13/8 dan ruth 13/10.... Itu yg aku asyik kata, abg long cuba la tarikh lahir ko jadi 13/9 kan seronok.... Finally, aku jumpa Abg Ngah... yeeehaaa terkejut sebenarnya bila dpt tahu birthday dia 13/9.... Saya dah da abg baru hahahaha BUT abg long still the top..... Syukur, kerana dianugerahkan sahabat sehati dan sejiwa ^_^ :::

 ~ Thank Abg Ngah, Jerry & my roomate Nomi ^_^~

No comments:

Post a Comment