daebak ^_^

Sunday, October 20, 2013

Bekerja di hari Ahad~

Assalammualaikum... Anneyong... Ahlan Wasahlan...

Selamat berhujung minggu semua. Kepada yang bekerja tu, semangatkan diri anda ya hahaha tujukan juga kata-kata itu buat diri sendiri. Dek kerana pindah pejabat hari tu, 2 hari tak dapat bekerja dengan sempurna kononnya hari ini kena kerja... ganti masa suka-suki hari tu.

Jadi, pagi tadi gerak lewat sikit sebab dah membayangkan hujung minggu jalan tak jammed. Walaupun gerak agak lambat dari rumah, sampai di office awal macam biasa gak. Al-maklum jalan clear je, syok lau hari-hari jalan lengang macam hari ini.

Sampai office duduk termanggu jap. Buka PC, on sistem... lembab semacam jak.... Kawan-kawan lain tak sampai lagi sebab dia org dah plan nak datang jam 10 pagi huhuhu Bila dah start masa kerja, cuba running file... Hmm, line macam bengap je... Oh no, tak kan la macam semalam juga ni..... Dah la HQ kita org di KL cuti hari ini, lau da masalah takde siapa untuk refer.

Boss suruh duduk kejap, tunggu sistem ok dulu. Eh, dah masak sgt dgn perangai boss tu. Mana nak suruh balik terus kalau sistem problem. Apa lagi, poret time la utk kita org hahaha boss pun asyik keluar masuk division kita org. Last-last dia suruh kita org pergi makan dulu. Nak makan apanya boss baru jam10 lebih...

Pastu dalam jam11lebih baru budak admin buat pengumuman... Perhatian buat semua staff, semua boleh balik tapi..... hmmm, bersyarat lagi.... stayback memanjang la minggu depan.... Kerja hari ini betul-betul buang masa aku dan minyak kereta aku!

~ Ingatkan bila dah pindah kat office baru takde masalah sistem lagi. Aduh, kerja melambak lagi! Entah bila dapat clear semua file. Berharap esok sistem jangan buat hal lagi sebab risau tengok file dan memikirkan collection utk bulan ni... sure lau tak up kaw2 kena berus hujung bulan ni -_-

No comments:

Post a Comment