daebak ^_^

Thursday, October 17, 2013

Hari kedua di pejabat baru~

Assalammualaikum... Anneyong... Ahlan Wasahlan...

Hari ini dah siap prepare mental dan fizikal untuk menghadapi kerja yang melambak. Kononnya la hahaha sebab semalam dah kerja ala-ala curi tulang... Semangat ^_^ turun kerja awal giler, lagi pun hari ini di pejabat baru tambah lagi jalan kat Bt3 tu dekat bulatan memang selalu jammed teruk... Bawa kereta dari Serian jalan sangat clear.... Bila dah nak masuk area Bt10 mula jalan jammed... Emo sikit, pelik sebab selalunya hari Isnin je kawasan tu jammed.

Sabar... sabar... hahahaha seperti yang dijangka, bila dah sampai kat bulatan Bt3.... jalan dah mula jammed.


Nasib baik gerak awal tadi... sebelum jam8.30 dah sampai office... Masuk je bahagian depan office hati dah tak sabar membayangkan meja semua dah disusun... sekali kaki melangkah masuk ke bahagian recovery.... Ommo, hampeh!!! Meja tak ada lagi... macam mana nak buat kerja ni.... Tengok muka member lain semua dah buat muka seposen hahahaha nampaknya goyang kaki makan gaji buta lagi la kita orang hari ini....

Jam9 pagi boss muncul buat muka bad mood... Kita org senyap je lah... Mesti HQ kita org kat KL membebel kat boss... Al-maklum dua hari file tak running.... hahahaha ada aku kisah??? Ceh, ayat poyo... Sesi poret bermula.... sambil tu sempat suruh mamat cina IT ambil picture kita orang eheee



Hahaha lucu betul kerja kita orang hari ini... Memang goyang kaki betul.... dah puas bergambar pergi usha bilik meeting pulak... merasa dulu tempat 'maut' kita org... Sebab kalau total collection tak bagus boss mesti akan panggil pergi bilik meeting jumpa dia face to face.... huhuhu


Huh, ini je pemandangan yang ada.... tengok hospital Timberland dan ambulans... Rindunya dengan office lama.... walaupun tak secantik office sekarang at least aku boleh dengar bunyi flight hari-hari.... -_-

Bila dah takde kerja boring pulak... tadi masa lunch hour, boss geleng kepala tengok gelagat kita orang... hahaha nasib la boss dapat pekerja macam kita orang.... Lastly, jam2 tadi dia suruh kita orang balik awal... Yezzzaaaaaa, part tu yg paling aku suka.... heaven! hahahaha tapi ada syarat, hari ahad ni kena kerja macam biasa... masak benar dah dengan perangai boss... kedekut sangat nak bagi kita org bersuka-ria.... lau bagi pelepasan balik awal mesti kena berganti.... mana-mana lah boss, janji hari ini balik awal! hehehe

~ Hmmm, entah la esok macam ni.... harap-harap meja semua dah siap susun... komputer dah siap setting dan sistem pun dah ok.... kerja melambak menunggu.... asyik KIV dua hari dah ni.... hope everything gonna be smooth like before.... otherwise, we all will be suffer next week *-*

1 comment: