daebak ^_^

Tuesday, October 15, 2013

Kembali Semula ^_^

Assalammualaikum... Anneyong... Ahlan Wasahlan...

Berbulan-bulan blog kesayangan ni ditinggalkan... Update new n3 mmg takde, nak blogwalking apatah lagi langsung takde masa... Semalam baru mula nak berjinak kembali... nak aktif menulis, nak ambil gambar bebagai demi nak update blog... waaa, miss that moment.... check nuffnang status..... wow, gerak gak walaupun blog tak update berbulan2 hehehe thanks u all yg sudi singgah di teratak usang aku ni ^_^

Kehidupan sekarang a little bit change.... Macam rasa dalam mimpi ada gak.... Org kata kalau dah takdir ALLAH tu nak berlaku sekelip mata pun boleh kan.... Dalam tempoh setahun ni macam2 yg berlaku.... terasa macam pantas sangat masa ni dan sesuatu tu berlaku tanpa diduga... Ya, itulah realiti sebenar kehidupan kita ni... No matter what, life must go on!!!!


Hari ni 15/10/13... Salam Aidiladha buat semua yang beragama Islam di dunia ni. Moga kita sentiasa dalam kesejahteraanNYA. Hari ni aku sambut ala kadar je... Biasa kalau di Sarawak ni lebih kepada family gathering... Teringat setahun yang lepas, masa berhijrah kat KL... Sempat la merasa sambut Aidiladha di Kedah... ikut member balik kampungnya.... meriah gak macam sambut Hari Raya Aidilfiri... lepas solat raya, makan dengan family member pastu berziarah rumah jiran2.... mmg meriah... thanks for that memory Syu.... 

Perghh, tengok ayat macam panjang lebar je... Maklumlah org ni lama dah tak menulis... hehehe hmm, nak aktif kembali mencoret kata-kata indah.... berkongsi cerita.... bicara pada semua tentang kehidupan... sesuatu yang tersirat.... memuji kekuasaanNYA.... menyebarkan kebaikan... insyaALLAH....


Kenangan itu sesuatu yang terindah... walaupun adakalanya perit untuk ditelan namun itu sudah ketentuanNYA... yakini segala yg terjadi sudah tersurat buat kita dan pasti ada hikmahnya... bersangka baiklah pada setiap kejadianNYA.... Sesungguhnya itu yg terbaik buat kita.... ^_^

Itu baru permulaan.... hehehehe amacam, baru nak test skill sendiri... takut ayat merapu je terlebih.... aku kembali.... hehehe moga dapat memberi semangat.... inspirasi buat semua.... Share the happiness... may ALLAH bless ~

Nice to hear.... beautiful!!!



No comments:

Post a Comment