daebak ^_^

Friday, May 30, 2014

Perasaan bercampur-baur *_*

Asslammualaikum.... Ahlan Wasahlan.... Anneyong...

Ecece rajin plak nak update blog hari ini.... Tapi kan... update blog dgn my lappy lg best sbb lau guna tab ni mcm ada masalah sikit nak upload gambar.... Jadi n3 mmg nampak mcm hambar sikit.... Sesi mendengar masalah sahabat masa study degree dulu.... tak sangka macam ada persamaan pulak kisah kami.

Entah la sejak semalam ni perasaan bercampur-baur... macam lama dah tak story soal hati ini di blog. Sebelum ni cuba nak elakkan diri dari memikirkan soal hati dan perasaan ni... Semalam teringat pulak pasal kamu balik.... org kata klmj.... rindu pulak dgn kamu bukannya apa sebab kenangan itu tiba2 muncul balik... teringat dengan senyuman kamu... tulisan dan ayat2 kamu.... Jodoh semua di tangan Allah... sejauh mna kita cuba berusaha utk kekalkannya kalau ia bukan milik kita ia tidak akan menjadi milik kita juga.... Kisah aku dan kamu cuma setakat itu sahaja....

Masa silih berganti, hampir 4 tahun kisah aku dan kamu berlalu.... selama 4 tahun itu tak sangka aku diuji lagi soal hati... Namun aku cuba buang jauh2 perasaan itu.... Mengenali Dia.... kisahnya lebih krg sama dgn kisah aku dan kamu.... kenapa mesti bermula dgn mento-menti???? Cuba keraskan hati.... Hari ini teringat pula pasal Dia.... Hmmmm, perasaan bercampur-baur..... 

Wahai hati, tabah la.... jauhkan dari perasaan itu buat sementara waktu.... Biarlah masa yg menentukan segalanya... Berharap diberi jawapan yg pastu.... Wahai Imamku.... Muncullah disaat yg tepat kala hati ini memerlukanmu untuk membimbingku...

No comments:

Post a Comment