daebak ^_^

Monday, June 2, 2014

Pssttt Kisah Semalam ~

Assalammualaikum.... Ahlan Wasahlan.... Anneyong....

Hai semua... hmmm, masih ada ke yg singgah kat teratak usang aku ni... Hoye2 baru dapat update blog guna lappy.... perasaannya sungguh teruja... dapat menaip dengan lancar hewhew ^_^ Ommo, hari ini dah 2 Jun 2014.... alamak tak lama lagi genap 27 tahun wewewewe rasa macam dah tua, tapi perwatakkan masih macam kanak-kanak riang... macam mana tu???

Semalam 1 Jun 2014, it's Gawai Day kat Sarawak... jadi hari ini dan esok still Public Holiday... memang cuti sakan la buat semua org Sarawak.... Kiranya hari ini nak update cerita semalam.... eh, takde benda yang menarik pun yang berlaku.... Lagipun semalam kat kampung nenek sempat la bergawai dulu... Perut penuh kena sumbat dengan makanan. Itu pun puas aku tolak ajakan nenek dan auntie aku suruh makan itu ini... Hancusss diet *_*

Petang semalam dalam jam3 lbh baru gerak balik rumah... Sebelum maghrib dah sampai Serian... Ehemm, tengok la siapa pemandunya hahahaha kalah ko Michael Schumacher eheeeee Bila kat rumah sendiri baru rasa macam selesa sikit... Biasanya mmg macam tu kan.... Bila kat rumah org ni bukannya tak selesa tapi kat rumah sendiri ni lagi nikmat la... heavan... Sot set sot setk je keja dengan adik aku yang sorang tu...

Pastu malamnya pula jejak kasih dengan kawan2 degree dulu.... Buka topik kahwin.. mmg sesuai la sangat.... Topik: Cinta lepas kahwin + Baitu Islam = Keindahan Abadi ^_^


Merungkai balik cerita2 lama.... Mmg la cinta bagai nak rak pun kalau dah bukan jodoh kita tak kan sampai ke jinjang pelamin... hewhewhew... cun pulak member sorang tu kongsi ceritanya.... Sebab dia pun cinta lepas kahwin dengan suami dia sekarang... hahahaha sempat buka cerita zaman dia berkasih-sayang zaman kolej dulu... Orang kata pengalaman mematangkan kita kan...


Aku pun sekarang... lebih-lebih lagi dah nak genap 27 tahun ni... ommo... hewhewhew rasa macam penat dah nak bercinta lagi... nak tutup dulu pintu hati ini... bak kata kawan aku, kita tutup pintu hati kita ni buat sementara waktu bukan sebab takut nak bercinta ataupun serik nak menghadapi realiti.... kita tutup sementara dulu pintu hati ini sebab kita tunggu Imam yang sebenarnya untuk buka pintu hati kita... dan kalau dengan izin Allah nak bina Baitu Islam bersama dengannya.... chewah jiwang erk... Cinta secara Islam itu lagi Indah tau... ^_^


No comments:

Post a Comment