daebak ^_^

Tuesday, April 14, 2015

Hari Ketiga Journey KCH-JB ~ Back 2 Back

Assalammualaikum... Ahlan Wasahlan... Anneyong...

Mood hari ini rajin terlebih. Makanya sebelum cerita ini basi terus update... Sambungan n3 ini hari-kedua-journey-kch-jb.html

Sabtu, 4 April 2015 ^_^

Good Morning KL!!! Tak sedar jam berapa aku terlelap malam tadi, sambil wasap dengan ngegek aku gele2 jap sedar2 dah pagi hehehe. Dah la ada kisah lawak malam tadi.Huarghh!! Adik Ching memang tak sedar langsung sebab dia tidur dulu lepas puas potpetpotpet. Hahahaha Kacian kalasahan kakak mengantuk sangat la tu eheee lain kali jangan stay up sampai pagi buta ok!!!

Hari ini sarapan pagi istimewa dimasak oleh mak ngegek.... Seharusnya sedap sebab mee kering tu import khas dari Sabah. Makan sarapan pagi sambil layan kerenah budak2 kecil tu... geram betul dengan kecomelan baby dan paling best baby tak menangis bila aku pegang dia... hahaha adakah skill menjaga baby aku dah improve?? Sebelum ni sangat takut nak pegang baby lebih2 lagi baby yg belum cukup 1 tahun.... Takut sebab tulang baby masa tu masih lembut... Seriau patah tulang anak orang oleh aku hikkss trauma sebab masa kecil pernah patahkan tangan adik aku... hihihi ganas!!!

Lepas sarapan siap2 sebab dia orang nak jalan2 ke Nilai 3 jam 10 pagi. Lagipun bas aku ke JB dah book jam 2 petang. Mak ngegek kata awal bebeno balik ke JB. Adik Aziz siap suruh tunda balik JB. huhuhu maaf kalian semua sebab dah beli tiket bas awal so xleh nak tunda. -_-

Jam 10 pagi tepat kita org gerak dari Selayang ke UPM dulu ambil ehemm Adik Aziz.... hikss Pastu baru dia orang hantar aku di Terminal Bas Bersepadu TBS. Sayu kejap saat ini.... terasa terlalu cepat masa berlalu bersama kalian... Ada jodoh kita jumpa lagi ok... Insya Allah ada rezeki memang plan nak ke Sabah lagi. Kali ini nak jejak Pulau2 di Semporna... Thanks semua... Adik Ching,Adik Aziz, Mak Cik, budak2 yg comel dan mama yg sporting.... kasi tempek gambar ckit ehee


Gerak ke JB tepat Jam 2 petang. Perjalanan kali ni rasa macam cepat sikit kalau nak dibandingkan dari JB-KL ari tu. Bas berhenti kejap di Ayer Keroh. Perhentian ini aku tengok lebih kepada Chinese Stall. Mungkin pemiliknya orang Cina.But dont worry sebab makanan yg dijual dijamin halal tambahan pekerja kebanyakkan orang Melayu.


Jam 6 petang sampai di Larkin.. Wasap kawan sama sekolah aku Anne, dia suruh tunggu kat depan KFC. Rasanya lama sangat tak hangout dengan Anne... Raya lepas ada plan nak lepak sama tapi masa tak ngam. Hehehe Anne nin rakan gila2, kita orang punya hobi yang sama... kaki jalan, suka berblog... senang cerita easy going... Lau jumpa dengan dia memang menjadi plan gila2 hahaha

Ini baru dinamakan pelancong. Lepas Anne ambil aku dia kata terus ke destinasi seterusnya Johor Premium Outlet (JPO). Serius bila jejak di JPO aku rasa seolah2 macam kat oversea. Patut la Anne kata tempat wajib pergi kalau ke JB. Hmmm, bagi org yg banyak duit memang syurga untuk shopink barang branded. Hehehe sebab barang kat sini dijamin original. Melalui pemerhatian aku, banyak org Spore shopink kat sini hehehe Kita orang cuci mata jelah dan lebih kepada sesi photoshoot hahahaha rasa macam model pulak... Auwww



Hehehehe cantik tak??? Rasa macam di Venice ada juga. Korang tau kan di Venice ada satu tempat membeli-belah yang dalamnya ada ala2 sungai kecil.... ada perahu kecil siap ada penglipulara... Kiranya reka bentuk JPO macam tempat itulah. Memang exclusive dan cantik. Pengemar perfume dan barang berjenama jangan lupa singgah ok!

Next destination kita orang.... Pergi makan kat Angah DC hehehe part ni aku sangat puas hati!! Sebab makanannya sangat murah.. Mana ada tempat lain Fish Fillet & Chip hanya RM6 dan Chicken Chop hanya RM5 ??? hahaha so lau nak merasa jemput singgah di Angah DC. Kenyang dan berbaloi!

Seterusnya kita orang singgah di Istana... Kawan degree aku asyik kata tempat crown. Mula2 blur apa yg dia maksudkan. Lepas tu Anne baru teringat ooo Crown depan Istana hikhik. Kebetulan bulan lepas baru Hari Kemahkotaan Raja Johor makanya tempat itu memang menjadi tumpuan. Tak nak cakap banyak tayang gambar jelah


Last destinasi Anne ajak singgah jap di Masjid, aku lupa nama masjid ni. Rekaan masjid ini bercirikan klasik lama, cantik sangat! Lepas ambil gambar pusing satu bandar JB... baru balik rumah Anne... yang bestnya boleh nampak Singapore!!! Hello Singapore ^_^ Line HP pun roaming line sana. Nasib Anne tolong tukar setting. Perkara wajib bila dah jumpa rakan lama, memang bercerita panjang. Rasanya jam2/3 pagi baru tidur nak Anne?? hehehe Ok, panjang aku mencarut untuk n3 hari ketiga ini. Cerita hari keempat next n3 so wait for it hehehe

::: Chemistry itu wujud bila ada keserasian... Keserasian itu ada bila ada persamaan dan persamaan yang ada tak semestinya tiada perbezaan. Apa yang paling penting saling melengkapi antara satu sama lain itu sudah cukup... :::

No comments:

Post a Comment