daebak ^_^

Tuesday, April 14, 2015

Let Start A New Journey ^_^

Assalammualaikum... Ahlan Wasahlan... Anneyong...

Huarghhhh, last n3 adalah pada 6 Jun 2014... Ommo, almost setahun blog ditinggal sepi tanpa sebarang n3... Hmm, agak2 dah jadi hutan belantara tak hehehe Oh yeah, kenapa menyepi tanpa bicara?? Sebenarnya, ada je masuk kat blog ni... blogwalking jap pastu check nuffnang... dah tulis n3 tapi tak terpost huhuhuhu pastu delete.... Alasan biasa busy dengan life hahaha Ok, tak nak merapu di permulaan ni... Cuba nak rajinkan diri untuk update n3 pasni...

Selain dari berbelog, banyak lagi perkara yg aku tak aktif tahun lepas termasuk aktiviti berjalan2 ni. Alhamdulillah journey aku ke Johor Bharu last week dipermudahkan hahahaha Alamak kantoi n3 dah basi... Gigihkan diri juga nak update sebab dh janji dengan kawan2 nak share journey aku ni.

Tiket flight Kuching-JB-Kuching ni aku dah beli last year so dapat murah la masa promotion AirAsia. Pergi balik cuma RM78 je hikhik suka sgt!!! Fly ke JB pada 2.4.2015... pagi tu awal giler dari Serian... tapi bila sampai airport flight delay coz cuaca berkabus... part ni aku suka even boring keseorangan kat airport sebab aku boleh usha pilot ahaks almost 1 hour juga la kami menunggu.. 

Sampai JB dlm jam 11 lebih.... wasap member aku dia kerja so xnak ganggu dia... wink, idea gila2 datang... Terus plan transit ke KL hahaha Ko ade?? ambil bas dari Airport Senai ke Terminal Bas Larkin... yang best nye tambang sangat murah RM3.50 je.... duduk dalam bas selama 45 minit cuci mata tengok bandar JB


Sampai di Larkin terus beli tiket bas ke KL. Alhamdulillah dipermudahkan sebab lau ikutkan next bas ke KL gerak jam 7 malam.. dah nama rezeki ditambah lagi niat nak jumpa family ngegek.... Sorang pak cik ni offer aku seat driver kedua... kiranya tempat tu kosong. Dah la tambang pun dapat murah cuma RM30 je.... syukur dipermudahkan even gamble sorang2... Gerak ke KL jam 2 petang... zzzz sebab perjalanan ambil masa selama 4 jam.

Sampai di Terminal Bersepadu TBS dalam jam 6... Member sama kerja kat Gala dulu ajak lepak dengan dia stay di Putrajaya. So memang gamble ambil KLIA Transit terus ke Putrajaya... Rindunya.. merasa balik time bersesak dalam train.. hahaha dah la rasa macam agak terasing sekejap bila semua pandang aku masa azan HP aku berkumandang jam 6 lebih hahahaha 'saya org sarawak... masuknya waktu maghrib awal dari KL' hahaha

Lepak time with Adah.... Serius baru setahun tak jejak KL dah banyak perubahan... Adah dan suaminya bawa aku pusing satu Putrajaya... Hehehe mengimbau kenangan silam pulak... KLMJ with pak cik joyah eheeee


Malam pertama di KL stay at Putrajaya ditaja oleh my friend Adah & suami... Tq to both of u... belanja makan malam, bawa pusing Putrajaya dan bilik yang sangat selesa. Ok done untuk hari pertama journey KCH-JB transit di KL hahahaha wait for next n3 ok... gigih ni nak update even line slow mcm siput... huh... -_-

::: Pengalaman mengajar diri untuk menjadi lebih matang... Insan yang sentiasa ada di sisi mewarnai perjalanan hidup... Kenangan Lama Mengulit Jiwa.... :::

No comments:

Post a Comment